Reseptit

Misokeitto

Soijapavuista ja viljasta valmistettu misotahna kuuluu japanilaisen keittiön perusraaka-aineisiin. Siitä syntyy helposti misokeitto.
  • 15 min
  • 4 hengelle
  • 198 kcal

Ainekset

pala purjon valkoista osaa
1
porkkana
200 g
siitakesieniä
2
valkosipulinkynttä
1 l
vettä
1 rkl
wakame-merilevää
n. 3 rkl
misotahnaa
4
kevätsipulinvartta
1 rkl
miriniä
2-3 rkl
soijakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi purjo ja porkkana. Viipaloi sienet ja valkosipulin kynnet. Laita vesi ja wakamelevät kattilaan, kiehauta ja lisää kasvikset ja valkosipuli. Keitä muutama minuutti.

    Sekoita miso pieneen vesitilkkaan ja lisää keittoon. Lisää kevätsipuli, mirin ja soijakastike. Tarjoile heti.


    Astialainat: Tokyokan

Kommentit

    Näytä lisää