Merilevärullat eli norimakit

Kieritä makirullan sisään haluamaasi täytettä. Voit tehdä täysin kasvistäytteisen, kalatäytteisen tai yhdistellä eri raaka-aineita.
  • 30 min + riisinkeitto ja jäähdytys
  • yhdestä rullasta tulee noin 8-10 palaa
  • kurkkutäyttellä noin 120 kcal / 100 g

Ainekset

merileväarkkeja
keitettyä sushiriisiä (ohje löytyy Ruokalan arkistosta hakusanalla sushiriisin keitto-ohje)
wasabia
valitsemaasi täytettä:
raakaa merikalaa ohuina siivuina
kasviksia ohuina siivuina: kurkkua, avokadoa, valkoretikkaa tai sieniä
kylmäsavulohta
katkarapuja
mätiä
seesaminsiemenistä saat mukavaa rapeutta

Valmistusohjeet

  1. Merilevärullien täytteeksi sopii niin kasvikset kuin kalakin. Rullan käärimisen avuksi tarvitset bambumaton. Löydät niitä marketeista, samalta osastolta kuin sushiin tarvittavia muita aineksia.

    Aseta nori, eli merileväarkki bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin. Levitä levän päälle kerros riisiä ja pyyhi sormella wasabista pitkulainen vana keskelle riisiä. Aseta wasabivanan päälle rivi haluamaasi täytettä ja kääri levä rullalle bambumattoa apuna käyttäen. Voit käyttää käärimiseen apuna myös pyyhettä. Jätä saumakohta alaspäin. Leikkaa rulla ohuiksi paloiksi.
  2. Upean sushiannoksen saa valmistamalla erilaisia susheja eri raaka-aineista. Sushit tarjotaan soijakastikkeen, hillotun inkiväärin, garin sekä wasabin, japanilaisen piparjuuren kanssa.
  3. Inkiväärin tarkoitus on raikastaa suu erilaisten sushien välissä. Soija kaadetaan pieneen kulhoon ja soijan joukkoon sekoitetaan hiukan wasabia. Sushipalat kastetaan soijaan joko syömäpuikoin tai sormin ja nautitaan yhtenä suupalana.


    Astialainat: Alessi

Kommentit

    Näytä lisää