Nigirisushi

Asettele sushit kauniille tarjoiluastioille. Kauneus ja kattaus ovat tärkeitä esteettisiä asioita japanilaisessa keittiössä.
  • lohinigiri noin 175 kcal / 100 g

Ainekset

keitettyä sushiriisiä (ohje löytyy Ruokalan arkistosta hakusanalla sushiriisin keitto-ohje)
wasabia
valitsemaasi täytettä:
merikalaa ohuiksi paloiksi leikattuna
katkarapuja
japanilaista munakasta
tofua
avokadoa
lisäksi soijakastiketta, garia eli japanilaisittain hillottua inkivääriä ja wasabia eli japanilaista piparjuuritahnaa

Valmistusohjeet

  1. Nigirisushi on pienen tyynyn tai pallon muotoon puristettua sushiriisiä, jonka päälle on asetettu ohut kala- tai kasvissiivu. Siivun alle voi sipaista hiukan wasabia, ja täytteen nostaa wasabin päälle. Käytä mielikuvitustasi täytteiden tekemisessä ja valmista sushit niistä raaka-aineista, jotka ovat teidän perheen suosikkeja.
  2. Nigiri- ja makisusheista kootaan tarjoiluastialle näyttävä asetelma. Upean sushiannoksen saa valmistamalla erilaisia susheja eri raaka-aineista. Sushit tarjotaan soijakastikkeen, hillotun inkiväärin, garin sekä wasabin, japanilaisen piparjuuren kanssa.
  3. Inkiväärin tarkoitus on raikastaa suu erilaisten sushien välissä. Soija kaadetaan pieneen kulhoon ja soijan joukkoon sekoitetaan hiukan wasabia. Sushipalat kastetaan soijaan joko syömäpuikoin tai sormin ja nautitaan yhtenä suupalana.


    Astialainat: Tokyokan ja Alessi

Kommentit

    Näytä lisää