Sushiriisin keitto-ohje - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sushiriisin keitto-ohje

Noudata pakkauksen ohjetta sushiriisin keitossa. Jos et löydä japanilaista sushiriisiä, voit keittää riisin myös puuroriisistä.

9.11.2009 9:03

Ainekset

  • 4 dl

    sushiriisiä

  • n. 5 dl

    vettä

  • seuraa pakkauksen ohjetta kun keität sushiriisiä

  • n. 1/2 dl

    sushiviinietikkaa

  • voit ostaa valmista kastiketta tai maustaa oman kastikkeen: kts. ohje alla)

  • Sushiviinietikka:

  • 8 rkl

    riisietikkaa

  • 4 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    suolaa

  • määrä riittää noin 4 dl riisiannoksen maustamiseen

Valmistusohjeet

  1. Pese riisi kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Nosta riisi kylmään veteen ja anna seistä noin 10 min. Kiehauta riisi miedolla lämmöllä noin 15 min.

  2. Siirrä kattila levyltä ja jätä riisi hautumaan kannen alle vielä noin 10-15 minuutiksi. Nosta riisi laakeaan vuokaan ja sekoita sitä pitkittäin ja poikittain, jotta se jäähtyy nopeammin.

  3. Mausta riisi sushiviinietikalla, sekoita se hyvin riisin joukkoon. Sekoittele riisiä kunnes se on jäähtynyt. Peitä riisi kostealla pyyhkeellä ettei se kuivu. Valmista sushitäytteet valmiiksi pöydälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit