Skonssit ja marmeladi

Skonssit valmistuvat hetkessä. Itse tehdyn marmeladin kanssa ne maistuvat todella ihanille.
  • skonssit: 30 min hillo: 30 min + jäähdytys
  • 6 skonssia ja 1 iso purkki hilloa
  • 390 kcal yksi skonssi hillolla ja kermavaahdolla

Ainekset

Skonssit:
4 dl
vehnäjauhoa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
50 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl
piimää
voiteluun kananmunaa
Appelsiinimarmeladi:
1 kg
appelsiinin hedelmälihaa
1
sitruuna
2 cm
pala tuoretta inkivääriä
1/2 pkt
(täydessä paketissa 330 g) hillo-marmeladisokeria
tarjolle lisäksi myös kermavaahtoa tai ranskankermaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin hillo. Kuori hedelmät. Poista hedelmien valkoinen kuoriosa ja valkoinen sisusosa. Paloittele hedelmäliha ja soseuta blenderillä tai sauvasekoittimella. Raasta inkivääri. Laita hedelmäsose, inkivääriraaste ja sokeri kattilaan.

    Keitä 15 minuuttia välillä sekoittaen. Tölkitä hillo hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje kannet. Tarjoile skonssien ja kermavaahdon kanssa.

  2. Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää piimä ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikinasta n. 2 cm paksuinen levy ja ota muotilla (esim. lasilla) pyörylöitä.

    Voitele skonssit kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min. Tarjoile lämpimänä marmeladin ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää