Sitruuna-marenkipiirakka

Sitruuna-marenkipiirakka häikäisee parantumattomankin makean ystävän.
  • 1 t 15 min
  • 6 pientä tai 1 iso
  • yksi pieni piirakka 402 kcal

Ainekset

4 pientä piirasta tai yksi iso
Taikina:
100 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1/2 tl
leivinjauhetta
2 rkl
kylmää vettä
Täyte:
2 dl
vettä
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
sitruunan puristettua mehua
2 1/2 rkl
maissitärkkelystä
4
keltuaista
50 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita kuutioina
1 rkl
vaniljasokeria
Marenki:
4
valkuaista
1 1/2 dl
sokeria
4 irtopohjaista piirakkavuokaa n. 10 cm halkaisjaltaan tai yksi iso 23 cm halkaisijaltaan

Valmistusohjeet

  1. Nypi huoneenlämpöinen voi kuiviin aineisiin. Lisää vesi. Sekoita sormin taikinaksi. Älä vaivaa liikaa, vain sen verran, että ainekset sekoittuvat keskenään. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille.

    Nosta vuoat jääkaapiin noin 15 minuutiksi.
    Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vuoraa piirakkapohja leivinpaperilla, painele paperi kiinni taikinaan. Levitä leivinpaperin päälle painoksi kuivattuja herneitä tai riisiä ja paista pohjia 15 minuuttia. Paino estää piirakkapohjan reunoja valumasta. Poista painot ja leivinpaperi ja anna piirakkapohjien jäähtyä.
  3. Sekoita kaikki ainekset voita ja vaniljasokeria lukuunottamatta kattilassa. Keittele seosta miedolla lämmöllä koko ajan hyvin sekoittaen. Seos paksunee nopeasti. Kun se on paksua ja tönkköä, siirrä kattila sivuun levyltä. Lisää joukkoon vielä paloiteltu voi ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.

    Lusikoi täytettä paistettujen piirakkapohjien päälle ja nosta jääkaapiin viilenemään.
  4. Valmista marenkikuorrutus juuri ennen tarjoilua. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lusikoi täytettä sitruunatäytteen päälle.
  5. Paista kuumassa uunissa grillivastuksen alla marenkiin väri. Riippuen uunin tehosta, muutama minuutti riittää. Älä polta marenkia, se palaa todella nopeasti. Tarjoile heti uunista oton jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää