Maustekakku pähkinäkuorrutuksella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maustekakku pähkinäkuorrutuksella

Maustekakku kuorrutetaan pekaani- ja hasselpähkinöillä sekä pinjansiemenillä.

24.11.2009 13:36

Ainekset

  • 175 g

    huoneenlämpöistä pehmeää voita

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • 1 dl

    sokeria

  • 3

    kananmunaa

  • 1 kpl

    à la Meira vaniljatankoa

  • 1 tl

    à la Meira jauhettua kanelia

  • 1 tl

    à la Meira jauhettua neilikkaa

  • 1 tl

    à la Meira jauhettua muskottipähkinää

  • 1 1/2 tl

    à la Meira leivinjauhetta

  • 2 rkl

    Segafredo Espresso Casa -espressokahvijauhetta

  • 3 dl

    Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

  • <b>Pähkinäkuorrutus:</b>

  • 1

    kananmuna

  • 3 rkl

    vaahterasiirappia

  • 1 kpl

    à la Meira vaniljatankoa

  • 1 tl

    à la Meira jauhettua kanelia

  • 3 rkl

    fariinisokeria

  • 70 g

    (1 pss) à la Meira pekaanipähkinöitä

  • 150 g

    (1/2 pss) à la Meira hasselpähkinöitä

  • 90 g

    (1/2 pss) à la Meira pinjansiemeniä

  • <b>Lisäksi</b>

  • 1 kpl

    Iloleipurit-tähtivuoka (vetoisuus 1,8 l)

Valmistusohjeet

  1. Ota kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

  2. Halkaise vaniljatanko keskeltä pituussuunnassa. Kaavi siemenet veitsellä taikinan joukkoon. Sekoita hyvin. Säästä vaniljatanko. Upota se vaikka sokeriastiaan, niin saat ihanaa vaniljaista sokeria.

  3. Sekoita kaneli, neilikka ja muskottipähkinä, leivinjauhe ja kahvijauhe vehnäjauhoihin ja sekoita seos taikinan joukkoon. Kaada taikina silikoniseen Iloleipuri-tähtivuokaan ja paista noin 35 minuuttia.

  4. Sillä aikaa valmista pähkinäkuorrutus sekoittamalla kuorrutuksen ainekset keskenään. Nosta kakku n. 35 minuutin jälkeen uunista ja leivitä kuorrutus kakun päälle ja paista kakkua vielä noin 10 min. Voit testata kakun kypsyyttä Iloleipurin metallisella tikulla, joka on tarkoitettu kakun kypsyyden tarkistukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit