Ainekset
4
saaristolaisleipäviipaletta paahdettuna
sipaus voita
150 g
lämminsavulohta
1
keitetty kananmuna jäähtyneenä
120 g
smetanaa
4 rkl
kylmäsavustettua kirjolohenmätiä
1 tl
sitruunan raastettua kuorta ja loraus puristettua mehua
1 rkl
hienonnettua tilliä
suolaa ja ripaus valkopippurirouhetta
salaattia ja sitruunalohkoja tarjoiluun
Valmistusohjeet
Paahda saaristolaisleivät. Anna jäähtyä. Hienonna lohi ja kuutioi kananmuna. Sekoita smetanan joukkoon lohi, muna ja mäti. Raasta joukkoon sitruunan kuorta, purista vähän mehua ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sipaise vähän voita leivän päälle, nosta päälle salaatinlehti ja lusikallinen lohi-mätitahnaa. Koristele annos sitruunalohkolla.