Lohi-mätivoileivät

Rapeaksi paahdettu saaristolaisleipä on maistuva alusta lohi-mätivoileivälle.

30.11.2009 8:39
Määrä4 hengelle
Valmistusaika20 min
Energia378 kcal / annos

Ainekset

  • 4

    saaristolaisleipäviipaletta paahdettuna

  • sipaus voita

  • 150 g

    lämminsavulohta

  • 1

    keitetty kananmuna jäähtyneenä

  • 120 g

    smetanaa

  • 4 rkl

    kylmäsavustettua kirjolohenmätiä

  • 1 tl

    sitruunan raastettua kuorta ja loraus puristettua mehua

  • 1 rkl

    hienonnettua tilliä

  • suolaa ja ripaus valkopippurirouhetta

  • salaattia ja sitruunalohkoja tarjoiluun

Valmistusohjeet

  1. Paahda saaristolaisleivät. Anna jäähtyä. Hienonna lohi ja kuutioi kananmuna. Sekoita smetanan joukkoon lohi, muna ja mäti. Raasta joukkoon sitruunan kuorta, purista vähän mehua ja mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Sipaise vähän voita leivän päälle, nosta päälle salaatinlehti ja lusikallinen lohi-mätitahnaa. Koristele annos sitruunalohkolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit