Yrttikuorrutettua poronfileetä ja hunajaiset juurekset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Yrttikuorrutettua poronfileetä ja hunajaiset juurekset

Murea ja maukas yrttikuorrutettu poron ulkofilee sulaa suussa. Hunajaiset juurekset ovat sille loistava lisuke.

30.11.2009 8:58
Määrä4 hengelle
Valmistusaika30 min
Energia526 kcal / annos

Ainekset

  • n. 700 g

    poron ulkofileetä

  • voita

  • <b>Yrttikuorrutus:</b>

  • 1 dl

    hienonnettua basilikaa

  • 1 dl

    persiljaa

  • 1 dl

    ruohosipulia

  • ripaus karkeaa suolaa

  • 120 g

    smetanaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 dl

    hienonnettua vaaleaa paripäivää vanhaa maalaisleipää

  • rouhittua mustapippuria

  • <b>Juurekset:</b>

  • 100 g

    lanttua

  • 100 g

    naurista

  • 2

    keltajuurta

  • 2

    porkkanaa

  • 50 g

    voita

  • 1/2 dl

    vettä

  • 3 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1/2 dl

    hunajaa

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori lanttu, nauris, keltajuuri ja porkkanat ja leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi. Sulata voita pannulla ja paista hetki juureskuutioita. Lisää vesi, etikka ja hunaja. Hauduta juurekset kypsäksi pannulla. Mausta suolalla.

  2. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita kuorrutuksen ainekset tahnaksi sauvasekoittimella. Sulata voita pannulla ja paista lihaan väri. Kuorruta lihat ja nosta 180-asteiseen uuniin noin 8 minuutiksi jos haluat niistä sisältä roseeta. Kääri lihat lopuksi vielä folioon ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit