Reseptit

Yrttikuorrutettua poronfileetä ja hunajaiset juurekset

Murea ja maukas yrttikuorrutettu poron ulkofilee sulaa suussa. Hunajaiset juurekset ovat sille loistava lisuke.
  • 30 min
  • 4 hengelle
  • 526 kcal / annos

Ainekset

n. 700 g
poron ulkofileetä
voita
Yrttikuorrutus:
1 dl
hienonnettua basilikaa
1 dl
persiljaa
1 dl
ruohosipulia
ripaus karkeaa suolaa
120 g
smetanaa
2
valkosipulinkynttä
1 dl
hienonnettua vaaleaa paripäivää vanhaa maalaisleipää
rouhittua mustapippuria
Juurekset:
100 g
lanttua
100 g
naurista
2
keltajuurta
2
porkkanaa
50 g
voita
1/2 dl
vettä
3 rkl
valkoviinietikkaa
1/2 dl
hunajaa
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori lanttu, nauris, keltajuuri ja porkkanat ja leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi. Sulata voita pannulla ja paista hetki juureskuutioita. Lisää vesi, etikka ja hunaja. Hauduta juurekset kypsäksi pannulla. Mausta suolalla.
  2. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita kuorrutuksen ainekset tahnaksi sauvasekoittimella. Sulata voita pannulla ja paista lihaan väri.

    Kuorruta lihat ja nosta 180-asteiseen uuniin noin 8 minuutiksi jos haluat niistä sisältä roseeta. Kääri lihat lopuksi vielä folioon ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää