Karpalokiisseli

Raikkaista karpaloista syntyy tyylikäs jälkiruokakiisseli.
  • 45 min
  • 4 hengelle
  • 265 kcal / annos

Ainekset

1 l
vettä
4 dl
karpaloita
pari tähtianista, yksi kanelitanko
1 dl
sokeria
ripaus suolaa
4 rkl
perunajauhoja
tilkka kylmää vettä perunajauhoseosta varten
2 dl
kuohukermaa
piparkakkuja

Valmistusohjeet

  1. Keitä karpalot ja vesi. Anna kiehahtaa nopeasti. Siivilöi seos toiseen kattilaan. Painele karpaloita siivilän läpi, että niistä irtoaa mehua. Lisää karpalomehun joukkoon kattilaan tähtianikset ja kanelitanko.
  2. Anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia, jätä mehu ja mausteet kannen alle hautumaan vartiksi. Poista mausteet. Lisää mehun joukkoon sokeri ja ripaus suolaa. Keitä kuumaksi.

  3. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada pitkänä nauhana kuuman karpalomehun joukkoon. Anna kiisselin pulpahtaa kerran ja siirrä kattila pois levyltä.
  4. Anna seistä huoneenlämmössä ja tarjoile paksun kermavaahdon ja piparkakkujen kanssa. Voit maustaa kermavaahdon vaikka kanelilla tai vaniljalla halutessasi. Voit murustella pipareita myös kiisselin joukkoon.

Kommentit

    Näytä lisää