Sinivalkoinen täytekakku

Juhlista itsenäisyyspäivää sinivalkoisella mustikkatäytteisellä täytekakulla. Koristele kakku teemaan sopivasti sinivalkoisilla sokeri-lumihiutaleilla.

30.11.2009 12:04

Ainekset

  • <b>Kakkupohja</b>

  • 2 dl

    sokeria

  • 4

    kananmunaa

  • 2 dl

    karkeaa vehnäjauhoa

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • kostutukseen omenamehua

  • <b>Täyte:</b>

  • 250 g

    maitorahkaa

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1 kpl

    vaniljatanko

  • 1/2 tl

    kanelia

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 2 dl

    mustikkapyreetä tai pakastemustikoita soseutettuna

  • 3 kpl

    liivatelehtiä

  • 1/2 dl

    sitruunamehua

  • <b>Kuorrutus:</b>

  • 250 g

    maitorahkaa

  • 2 dl

    kuohukermaa vaahdotettuna kovaksi vaahdoksi

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 1 kpl

    73 g purkki koristejäähilettä (Meira)

  • <b>Lisäksi</b>

  • 1 kpl

    irtopohjavuoka (halkaisija n.20cm)

Valmistusohjeet

  1. Ota kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi kulhossa. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

  2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 20-30 min. tai kunnes kakku on kypsä. Voit testata kakun kypsyyttä Iloleipuri metallisella tikulla, joka on tarkoitettu kakun kypsyyden tarkistukseen. Jäähdytä kakku. Halkaise kakku kahteen osaan ja kostuta molemmat puolet pienellä määräällä mehua.

  3. Valmista täyte. Sekoita maitorahkan joukkoon vaahdotettu kerma. Halkaise vaniljatanko keskeltä pituussuunnassa. Kaavi siemenet veitsellä rahkaseoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Säästä vaniljatanko. Upota se vaikka sokeriastiaan, niin saat ihanaa vaniljaista sokeria. Sekoita joukkoon myös kaneli, tomusokeri ja mustikkasose. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Kaada liivateneste rahkaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.

  4. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla, niin helpotat kakun liikuttelemista. Nosta kakun pohja irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakun toinen kerros täytteen päälle. Laita vuoan reunat kiinni ja nosta kakku jääkaapiin ainakin neljäksi tunniksi. Valmista kuorrute.

  5. Kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua. Sekoita maitorahkan joukkoon kovaksi vatkattu kerma ja sirota tomusokeri siivilän läpi seokseen. Sekoita hyvin. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele runsaasti koristejäähilettä koristeeksi. Tarjoile heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit