Jouluinen kääretorttu

Kääretorttu täytetään marjaisella valkosuklaa-jogurttimoussella. Värikäs marsipaani viimeistelee tämän herkun.
  • 1 h
  • 12 palaa
  • 229 kcal / pala

Ainekset

4
munaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoa
1 dl
perunajauhoa
1 1/2 tl
leivinjauhetta
Täyte:
3 dl
paksua turkkilaista jogurttia
200 g
valkosuklaata
200 g
vadelmia tai mustikoita
Kuorrutus:
erivärisiä marsipaaneja

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita hyvin. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 6-8 min. Jäähdytä.
  2. Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa. Sekoita se jogurttiin yhdessä marjojen kanssa. Levitä täyte kääretortun päälle ja kääri torttu rullalle jättäen saumakohta alaspäin.
  3. Kauli marsipaani levyksi ja kuorruta kääretorttu. Tee pieniä kuvioita marsipaanista vaikka piparimuotilla tai silikonisella muotilla ja koristele kuorrutus.

Kommentit

    Näytä lisää