Jouluinen kääretorttu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jouluinen kääretorttu

Kääretorttu täytetään marjaisella valkosuklaa-jogurttimoussella. Värikäs marsipaani viimeistelee tämän herkun.

7.12.2009 8:44
Määrä12 palaa
Valmistusaika1 h
Energia229 kcal / pala

Ainekset

  • 4

    munaa

  • 1 1/2 dl

    sokeria

  • 1 dl

    vehnäjauhoa

  • 1 dl

    perunajauhoa

  • 1 1/2 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Täyte:</b>

  • 3 dl

    paksua turkkilaista jogurttia

  • 200 g

    valkosuklaata

  • 200 g

    vadelmia tai mustikoita

  • <b>Kuorrutus:</b>

  • erivärisiä marsipaaneja

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita hyvin. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 6-8 min. Jäähdytä.

  2. Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa. Sekoita se jogurttiin yhdessä marjojen kanssa. Levitä täyte kääretortun päälle ja kääri torttu rullalle jättäen saumakohta alaspäin.

  3. Kauli marsipaani levyksi ja kuorruta kääretorttu. Tee pieniä kuvioita marsipaanista vaikka piparimuotilla tai silikonisella muotilla ja koristele kuorrutus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit