Karpalopikkuleivät

Karpalopikkuleivät ovat myös mainio joululahjaidea, sillä ne säilyvät ilmatiiviissä rasiassa useita viikkoja.
  • 2 h
  • n. 30 pikkuleipää
  • 92 kcal / pikkuleipä

Ainekset

5 dl
vehnäjauhoa
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 dl
sokeria
120 g
kuorellisia manteleita
1 dl
kuivattuja karpaloita
4
kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Taikina jää löysäksi. Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle kaksi pitkulaista litteää tankoa. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paista tankoja noin 35 min. Ota pelti uunista ja leikkaa tangoista pikkuleipiä.
  2. Jätä pikkuleivät pellille ja jatka paistamista vielä 20 min. Sulje uuni, mutta jätä pikkuleivät jälkilämpöön uuniin kovettumaan. Pikkuleivistä tulee kovia. Ne on tarkoitettu dippailtavaksi vaikka kuuman kaakaon kanssa. Dippaile pikkuleipiä kaakaoon ja herkuttele.

Kommentit

    Näytä lisää