Ainekset
n.1 kg:n
painoinen lohifilee
1 1/2 rkl
hienoa sokeria
rouhittua valkopippuria
2 rkl
konjakkia
reilu 1 rkl
karkeaa merisuolaa
Valmistusohjeet
Nosta filee laakealle vadille nahkapuoli alaspäin. Sirottele fileelle ensin hienoa sokeria, niin lohen liha pysyy pehmeänä. Rouhi pinnalle valkopippuria. Hiero pintaan konjakkia. Sirottele päälle lopuksi karkeaa merisuolaa.
Peitä filee tiukasti kelmulla. Laita fileen päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
Puhdista filee mausteista. Leikkaa leveämmästä päästä aloittaen ohuita vinoja viipaleita ja kieritä ne kauniille rullalle tai jätä siivuiksi tarjoiluvadille. Konjakin asemesta voit maustaa fileen runsaalla tillisilpulla tai muilla yrteillä.