Konjakkimarinoitu lohi

Itse graavattu lohi on joulupöydän yksi perinteisemmistä herkuista.

14.12.2009 9:06
Määrän. 8 hengelle
Valmistusaika15 min + 2 vrk
Energian. 180 g / 100 g

Ainekset

  • n.1 kg:n

    painoinen lohifilee

  • 1 1/2 rkl

    hienoa sokeria

  • rouhittua valkopippuria

  • 2 rkl

    konjakkia

  • reilu 1 rkl

    karkeaa merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Nosta filee laakealle vadille nahkapuoli alaspäin. Sirottele fileelle ensin hienoa sokeria, niin lohen liha pysyy pehmeänä. Rouhi pinnalle valkopippuria. Hiero pintaan konjakkia. Sirottele päälle lopuksi karkeaa merisuolaa.

  2. Peitä filee tiukasti kelmulla. Laita fileen päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta.

  3. Puhdista filee mausteista. Leikkaa leveämmästä päästä aloittaen ohuita vinoja viipaleita ja kieritä ne kauniille rullalle tai jätä siivuiksi tarjoiluvadille. Konjakin asemesta voit maustaa fileen runsaalla tillisilpulla tai muilla yrteillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit