Valkosipulimajoneesi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Valkosipulimajoneesi

Itse tehty majoneesi voittaa kaupan valmiit mennen tullen. Mausta majoneesia valkosipulilla tai yrteillä mielesi mukaan.

14.12.2009 9:16
Valmistusaika30 min.
Energian.300 kcal / 100 g

Ainekset

  • 2

    murskattua valkosipulinkynttä

  • 2

    keltuaista

  • 1-2 rkl

    sitruunamehua

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 1/4 tl

    cayennenpippuria

  • 2-3 dl

    auringonkukkaöljyä

  • lisäksi tarjolle esim:

  • keitettyjä porkkanoita, perunoita, herneitä, savukalaa ja keitettyjä kananmunia

Valmistusohjeet

  1. Nosta kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Jätä valkosipuli pois, jos haluat neutraalin majoneesin.

  2. Sekoita vatkaimella tai sauvasekoittimella valkosipulinkynnet, keltuaiset, sitruunanmehu ja suola. Lisää öljy aluksi pienissä erissä koneen käydessä. Kun kastike sakenee, lisää öljy ohuena nauhana.

  3. Tarjoile majoneesi sellaisenaan dippikastikkeena kasviksille, lihalle tai kalalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit