Glaseerattu joulukinkku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Glaseerattu joulukinkku

Koristele joulukinkun potka vaikka kauniilla jouluisalla nauhalla.

14.12.2009 9:27
Määrän. 15 annosta
Energianoin 900 kcal / annos (15 annoksen mukaan)

Ainekset

 • 227 g

  purkki Cumberland-kastiketta

 • 100 g

  appelsiinimarmeladia

 • 1/2 dl

  Dijon-sinappia

 • n.6-7 kg:n

  paistettu juhlakinkku, josta nahka irrotettu

Valmistusohjeet

 1. Vanhanajan joulukinkun paisto-ohje: Sulata pakastettu kinkku jääkaapissa ajan kanssa. Kinkun koosta riippuen sulatukseen on varattava aikaa 3-5 vuorokautta. 12 kilon kinkku kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin 5 vuorokautta ennen paistamista.

 2. Laita huoneenlämpöinen kinkku uunipellille. Kaada pellin pohjalle n. 1 cm sentin verran vettä, että kinkusta tippuva rasva ei pääse kuivumaan ja käryämään pannulle. Vedellä voit myös valella kinkkua paiston aikana. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta ei luuhun asti.

 3. Paista noin 100-125 asteessa. Jos haluat kinkusta mehevähkön, se kannattaa ottaa uunista 75-77 asteisena. Jos pidät ylikypsän kinkun mausta, anna lämpötilan nousta 80 asteeseen. Nyrkkisääntö paistamiseen on, jos paistat kinkkua ilman mittaria, paistoaika on noin 1,5 tuntia ensimmäistä kinkkukiloa ja noin tunti seuraavia kinkkukiloja kohti. Ruokala suosittelee paistomittarin käyttämistä!

 4. Ennen kuorrutusta kinkun on syytä antaa levätä ja jäähtyä muutama tunti. Kuorrutus: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Suojaa potka, ettei se pala. Viillä salmiakkikuvio kinkun pintaan terävällä veitsellä. Sekoita glaseeraussainekset. Valele kinkku kastikkeella ja nosta uuniin. Kääntele kinkkua, että sen pinta paistuu tasaisesti. Paista noin 20-30 min kunnes pinta on ruskistunut vähän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit