Puolukka-päärynähilloke

Makea puolukka-päärynähilloke maistuu joululle. Sen maustavat tähtianis, neilikka ja kaneli. Makean kirpeä hillo sopii pääruokapöytään kinkun kaveriksi ja vaikka juustojen seuraksi.

14.12.2009 10:06
Määrän. 20 annosta
Valmistusaika30 min
Energia76 kcal / annos

Ainekset

  • 4

    päärynää

  • 500 g

    puolukoita

  • 3 dl

    omenaviinietikkaa

  • 4

    neilikkaa

  • 2

    tähtianista

  • 1

    kanelitanko

  • 1 tl

    kokonaisia mustapippureita

  • 3 1/2 dl

    hillosokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko päärynät. Laita kattilaan päärynäpalat, puolukat, etikka, neilikka, tähtianis, kaneli ja pippuri. Keitä noin 15 min. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 min.

  2. Purkita huolellisesti pestyihin purkkeihin. Tarjoile esim. kinkun lisukkeena tai vaikka juustopöydässä voimakkaan sinihomejuuston lisänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit