Mandariini-unikkokakku

Tämä kuivakakku on kaikkea muuta kuin kuiva. Se saa makean kostutuksen mandariinimehusta tehdystä siirapista. Mandariini-unikkokakku maistuu joulun jälkiruokapöydässä tai vaikka jouluaamuna kardemummalla maustetun maitokahvin kanssa nautittuna.

14.12.2009 10:21
Määrän. 8 palaa
Valmistusaika1 h 30 min
Energia395 kcal / pala

Ainekset

  • 1 prk

    säilykemandariinieja (purkissa 175/312 g) ota liemi talteen siirappia varten

  • 1 dl

    paksua turkkilaista jogurttia

  • 2 dl

    sokeria

  • 3

    kananmunaa

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 2 rkl

    unikonsiemeniä, jotka on paahdettu

  • 150 g

    sulatettua voita

  • <b>Siirappi:</b>

  • 1

    säilykemandariinipurkin liemi n. 1 dl

  • 1 dl

    sitruunamehua

  • 1 1/2 dl

    raakaruokosokeria

  • <b>Koristeluun:</b>

  • koristele kakku halutessasi tomusokerista ja vedestä tehdyllä sokerikuorrutteella ja raastetun mandariinin kuorella

Valmistusohjeet

  1. Soseuta mandariinit. Säästä liemi siirappia varten. Sekoita mandariinisose ja jogurtti. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kaikki ainekset taikinaksi.

  2. Kaada 1 ½ l vetoiseen kakkuvuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 50 min - 1h tai kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä kakkuvuoassa kunnes kakku on jäähtynyt.

  3. Valmista siirappi keittämällä mandariinien liemi, sitruunamehu ja sokeri siirapiksi, eli noin 10 min. Kaada hieman jäähtynyt liemi tasaisesti kakun päälle ja anna imeytyä muutaman tunnin ennen tarjoilua. Koristele kakku vasta siirapin kaatamisen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit