Kastanja-suklaakakku

Trendikäs kastanja ja tumma suklaa ovat parhaat kaverit tässä kakussa.
  • 1 h + jäähdytys
  • n. 10 annosta
  • 305 kcal / annos

Ainekset

120 g
voita
200 g
tummaa suklaata
5
kananmunaa keltuainen ja valkuainen eroteltuna
1 1/2 dl
sokeria
n. 290 g
purkki kuorittuja säilykekastanjoita vedessä
lisäksi tarjoille kermavaahtoa tai mascaponejuustoa joka on maustettu kanelilla ja ripauksella sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata suklaa ja voi.

    Erottele kananmunista keltuainen ja valkuainen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi erillisessä astiassa.
  2. Kaada kastanjapurkista vesi pois. Soseuta kastanjat sauvasekoittimella.

    Sekoita kastanjatahna keltuais-sokeri seokseen. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos. Nostele joukkoon varovasti valkuaisvaahto.
  3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 25 min. Kakun kuuluu jäädä keskeltä vähän hyllyväksi. Se jähmettyy jäähdyttyään.

    Valmista kakku päivää ennen tarjoilua, niin maut pääsevät oikeuksiinsa. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä ja lisänä kanelilla maustettua kermavaahtoa tai mascarponejuustoa.

Kommentit

    Näytä lisää