Taatelikakku

Taatelikakku on yksi joulun jälkiruokapöydän klassikkoherkuista.
  • 1 h 30 min
  • 10 palaa

Ainekset

250 g
kuivattuja taateleita
3 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
200 g
voita kuutioituna
2
kananmunaa
3 dl
erikoisvehnäjauhoja
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
2 rkl
madeiraa
koristeluun sokerikuorrutetta ja kuivattuja hedelmän paloja

Valmistusohjeet

  1. Pilko taatelit. Varmista, että mukana ei ole yhtään kiveä.

    Mittaa vesi ja sokerit kattilaan, lisää paloitellut taatelit ja keitä tasaiseksi massaksi. Lisää seokseen voi kuutioituna ja anna rasvan sulaa seoksen joukkoon. Jäähdytä.
  2. Sekoita kananmunat jäähtyneeseen taateliseokseen yksitellen.

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti taikinan joukkoon. Mausta taikina lopuksi lorauksella madeiraa.
  3. Kaada taikina kakkuvuokaan (vetoisuus 1,5 l) ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Tarkista kypsyys tikulla ennen uunista ottoa.

    Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä kakkuvuoan alla. Koristele kakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää