Reseptit
Blinit kolmella täytteellä

Blinit kolmella täytteellä
Blinit ovat tuhtia talviruokaa.
- noin 6 h
- n. 30 pientä bliniä
- n. 210 kcal / annos
Ainekset
- Blinit:
- 5 dl
- täysmaitoa
- 20 g
- hiivaa
- 2 1/2 dl
- tattarijauhoja
- 1 1/4 dl
- vehnäjauhoja
- 3
- keltuaista
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 dl
- sulaa voita
- 1
- rasia kermaviiliä
- 3
- valkuaista vaahdotettuna
- paistamiseen voita
- Täyte 1:
- 150 g
- tuoretta tonnikalaa kuutioituna
- 1
- tähtianis hienonnettuna
- 1 tl
- kanelia
- 1 tl
- fariinisokeria
- suolaa
- 2 rkl
- voita
- tarjolle smetanaa
- Täyte 2:
- 100 g
- kylmäsavuporoa hienonnettuna
- pala valkosipulisuolakurkkua hienonnettuna
- 4 rkl
- smetanaa
- mustapippurirouhetta
- Täyte 3
- 100 g
- mätiä esim. siian
- 1
- pieni sipuli hienonnettuna
- smetanaa
Valmistusohjeet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna seistä huoneenlämmössä 3-6 tuntia.
- Lisää keltuaiset, suola, sula voi ja kermaviili, sekoita hyvin. Nostele valkuaisvaahto joukkoon.
Paista paksuhkoja blinejä blini- tai lettupannulla.
Kommentit
Näytä lisää