Blinit kolmella täytteellä

Blinit ovat tuhtia talviruokaa.
  • noin 6 h
  • n. 30 pientä bliniä
  • n. 210 kcal / annos

Ainekset

Blinit:
5 dl
täysmaitoa
20 g
hiivaa
2 1/2 dl
tattarijauhoja
1 1/4 dl
vehnäjauhoja
3
keltuaista
1 tl
suolaa
1/2 dl
sulaa voita
1
rasia kermaviiliä
3
valkuaista vaahdotettuna
paistamiseen voita
Täyte 1:
150 g
tuoretta tonnikalaa kuutioituna
1
tähtianis hienonnettuna
1 tl
kanelia
1 tl
fariinisokeria
suolaa
2 rkl
voita
tarjolle smetanaa
Täyte 2:
100 g
kylmäsavuporoa hienonnettuna
pala valkosipulisuolakurkkua hienonnettuna
4 rkl
smetanaa
mustapippurirouhetta
Täyte 3
100 g
mätiä esim. siian
1
pieni sipuli hienonnettuna
smetanaa

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna seistä huoneenlämmössä 3-6 tuntia.

  2. Lisää keltuaiset, suola, sula voi ja kermaviili, sekoita hyvin. Nostele valkuaisvaahto joukkoon.

    Paista paksuhkoja blinejä blini- tai lettupannulla.

Kommentit

    Näytä lisää