Puolukka-vadelmasorbetti ja macaronleivoksia

Sorbetissa maistuvat kirpeät marjat ja hitunen kanelia. Tämä kevyt herkku sopii hyvin joulupöytään.
  • noin 8 h
  • 4-6 annosta
  • 254 kcal / annos ( 4 annoksen mukaan laskettuna)

Ainekset

2 1/2 dl
sokeria
3 dl
vettä
1
kanelitanko
3 dl
puolukoita soseena
1 dl
vadelmia soseena
loraus vodkaa
1
kananmunan valkuainen vaahdotettuna
tarjolle macaronleivoksia (niitä saa leipomoista ja konditorioista)

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan sokeri, vesi ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut ja seos muuttunut siirappimaiseksi, noin 10 min. Poista kaneli. Soseuta puolukat ja vadelmat.
  2. Sekoita kaikki ainekset, valkuaisvaahtoa lukuunottamatta keskenään ja kaada seos metalliseen vuokaan ja nosta pakastimeen.
  3. Sekoittele sorbettia puolentoista tunnin välein voimakkaasti, että sen rakenne rikkoutuu ja sorbetista tulee pienirakeista ja ilmavaa. Sekoita valkuaisvaahto joukkoon puolessa välissä pakastusta. Valkuainen parantaa sorbetin rakennetta.
  4. Tarjoile valmis sorbetti taivaallisten macaronleivosten kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää