Joululeipä

Joululeipä saa makua siirapista.
  • 2 kpl

Ainekset

½ l
vettä tai piimää
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
3/4 dl
siirappia
2-3 tl
à la Meira fenkolinsiemeniä
4 dl
Myllyn Paras ruisjauhoja
n. 7 dl
Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
50 g
pehmeää voita
175 g
(1/2 pss) à la Meira maapähkinä-rusinasekoitusta
Voiteluun:
2 rkl
siirappia
2 rkl
vettä
Koristeeksi:
rouhittuja kokonaisia à la Meira kuorellisia manteleita
Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
Lisäksi:
2 kpl
1 ½ l vetoista Iloleipuri leipävuokaa (13,3 cm x 23,5 cm x 7 cm)

Valmistusohjeet

  1. Ota kaikki aineet ajoissa huoneenlämpöön. Lämmitä neste kädenlömpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon myös siirappi ja hieman murskatut fenkolinsiemenet. Alusta joukkoon ruis- ja vehnäjauhot, niin että saat kiinteän ja kimmoisan taikinan.
  2. Vaivaa joukkoon lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi. Vaivaa maapähkinä-rusinaseos taikinaan. Muotoile taikinasta kaksi leipää. Nosta leivät leipävuokiin ja peitä liinalla.
  3. Anna kohota liianan alla puolisen tuntia lämpimässä paikassa. Pistele leivät ja voitele pinta siirappivedellä. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min. Pienennä vähän lämpöä ja jatka paistamista vielä noin 20 min. Voitele leivät toiseen kertaa samalla kun pienennät vähän uunin lämpöä. Ripottele valmiin leivän päälle rouhittuja manteleita ja vehnäjauhoa.

Kommentit

    Näytä lisää