Joululeipä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Joululeipä

Joululeipä saa makua siirapista.

21.12.2009 15:37
Määrä2 kpl

Ainekset

  • ½ l

    vettä tai piimää

  • 50 g

    hiivaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 3/4 dl

    siirappia

  • 2-3 tl

    à la Meira fenkolinsiemeniä

  • 4 dl

    Myllyn Paras ruisjauhoja

  • n. 7 dl

    Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 50 g

    pehmeää voita

  • 175 g

    (1/2 pss) à la Meira maapähkinä-rusinasekoitusta

  • <b>Voiteluun:</b>

  • 2 rkl

    siirappia

  • 2 rkl

    vettä

  • <b>Koristeeksi:</b>

  • rouhittuja kokonaisia à la Meira kuorellisia manteleita

  • Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 2 kpl

    1 ½ l vetoista Iloleipuri leipävuokaa (13,3 cm x 23,5 cm x 7 cm)

Valmistusohjeet

  1. Ota kaikki aineet ajoissa huoneenlämpöön. Lämmitä neste kädenlömpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon myös siirappi ja hieman murskatut fenkolinsiemenet. Alusta joukkoon ruis- ja vehnäjauhot, niin että saat kiinteän ja kimmoisan taikinan.

  2. Vaivaa joukkoon lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi. Vaivaa maapähkinä-rusinaseos taikinaan. Muotoile taikinasta kaksi leipää. Nosta leivät leipävuokiin ja peitä liinalla.

  3. Anna kohota liianan alla puolisen tuntia lämpimässä paikassa. Pistele leivät ja voitele pinta siirappivedellä. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min. Pienennä vähän lämpöä ja jatka paistamista vielä noin 20 min. Voitele leivät toiseen kertaa samalla kun pienennät vähän uunin lämpöä. Ripottele valmiin leivän päälle rouhittuja manteleita ja vehnäjauhoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit