Karpalojäädyke ja kinuskikastiketta

Kirpeä karpalojäädyke saa makeutta kinuskikastikkeesta.
  • 30 min + 6 h pakastus
  • n. 10 annosta
  • 333 kcal / annos

Ainekset

4
keltuaista
1 1/2 dl
tomusokeria
4
valkuaista
5 dl
kuohukermaa
250 g
soseutettuja karpaloita
2 dl
kinuskikastiketta tarjoiluun
muutama karpalo koristeluun
tomusokeria koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja loput tomusokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vielä erikseen kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään varovasti nostellen, muttei enää vatkaten.
  2. Soseuta karpalot, jos ne ovat kokonaisia. Lisää karpalosurvos vaahtoon. Älä sekoita karpalososetta aivan tasaisesti, se voi jäädä kauniiksi raidoiksi vaahtoon.

    Kaada täyte pakastuksen kestävään vuokaan. Jäädytä pakastimessa noin 6 tuntia.
  3. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja koristele tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla ja tarjoile kinuskikastikkeen kanssa. Ellei jäädyke irtoa vuoasta heti, kasta vuoka hetkeksi veteen ja irrota jäädyke vuoan reunoista varovasti.

Kommentit

    Näytä lisää