Reseptit
Jouluiset sekahedelmät portviiniliemessä

Jouluiset sekahedelmät portviiniliemessä
Kaneli, anis, neilikka ja portviini maustavat joulun parhaan sekahedelmäjälkiruoan.
- 1 h 30 min
- 4 hengelle
- 843 kcal / annos
Ainekset
- 3 dl
- vettä
- 2 1/2 dl
- raakaruokosokeria
- 2
- kanelitankoa
- 2
- tähtianista
- 3
- neilikkaa
- 200 g
- kuivattuja viikunoita
- 200 g
- kivettömiä kuivattuja luumuja
- 200 g
- kuivattuja aprikooseja
- 3 dl
- punaista portviiniä
- 2 dl
- kuohukermaa vaahdotettuna
- 2 dl
- maitorahkaa
- 1 dl
- tomusokeria
- 2 tl
- sitruunan raastettua kuorta
- mantelirouhetta koristeeksi
Valmistusohjeet
- Laita vesi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä noin 5 min ja nosta kattila levyltä. Anna siirapin hautua kannen alla hetken.
- Laita toiseen kattilaan puolitetut hedelmät ja portviini. Anna kiehua miedolla lämmöllä hetken aikaa ja lisää siirappi ja mausteet kattilaan. Älä keitä enää. Jätä hedelmät hautumaan kannen alle ja jäähdytä. Sekoittele välillä.
- Vaahdota kerma ja sekoita vaahto maitorahkaan yhdessä tomusokerin ja sitruunankuoren kanssa. Tarjoile portviinihedelmien kanssa. Koristele annokset mantelirouheella.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää