Jouluiset sekahedelmät portviiniliemessä

Kaneli, anis, neilikka ja portviini maustavat joulun parhaan sekahedelmäjälkiruoan.
  • 1 h 30 min
  • 4 hengelle
  • 843 kcal / annos

Ainekset

3 dl
vettä
2 1/2 dl
raakaruokosokeria
2
kanelitankoa
2
tähtianista
3
neilikkaa
200 g
kuivattuja viikunoita
200 g
kivettömiä kuivattuja luumuja
200 g
kuivattuja aprikooseja
3 dl
punaista portviiniä
2 dl
kuohukermaa vaahdotettuna
2 dl
maitorahkaa
1 dl
tomusokeria
2 tl
sitruunan raastettua kuorta
mantelirouhetta koristeeksi

Valmistusohjeet

  1. Laita vesi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä noin 5 min ja nosta kattila levyltä. Anna siirapin hautua kannen alla hetken.

  2. Laita toiseen kattilaan puolitetut hedelmät ja portviini. Anna kiehua miedolla lämmöllä hetken aikaa ja lisää siirappi ja mausteet kattilaan. Älä keitä enää. Jätä hedelmät hautumaan kannen alle ja jäähdytä. Sekoittele välillä.
  3. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto maitorahkaan yhdessä tomusokerin ja sitruunankuoren kanssa. Tarjoile portviinihedelmien kanssa. Koristele annokset mantelirouheella.

Kommentit

    Näytä lisää