Mausteiset pikkuleivät

Pikkuleivät saavat suklaaraidoituksen tummasta ja valkoisesta suklaasta.
  • 30 min + taikinan jähmettymisaika
  • n. 40 pikkuleipää
  • n. 80 kcal / pikkuleipä

Ainekset

1 dl
tummaa sokeria
1 dl
tummaa siirappia
150 g
voita paloiteltuna pieniin paloihin
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
jauhettua kanelia
2 tl
jauhettua kardemummaa
1 tl
jauhettua inkivääriä
ripaus sahramia
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 dl
kuorittuja ja rouhittuja pistaaseja tai mantelirouhetta
100 g
tummaa suklaata
100 g
valkoista suklaata

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan sokeri ja siirappi. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Nosta pois levyltä. Sekoita voikuutiot siirapin joukkoon ja sekoita, kunnes voi on sulanut.

    Sekoita kuivat aineet keskenään pistaasirouhetta lukuunottamatta. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita taikinaksi. Nosta taikina jääkaapiin muutamaksi tunniksi.
  2. Muotoile taikinasta pieniä pikkuleipiä käsin tai piparkakkumuoteilla. Ripottele jokaisen pikkuleivän päälle pistaasirouhetta ja painele ne kevyesti kiinni taikinaan. Jätä pikkuleivät noin 3-5 mm paksuisiksi.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pikkuleipiä noin 6 min. Varo polttamasta! Tehokkaan uunin lämpötilaa voi vähän tiputtaa. Jäähdytä pikkuleivät pellin päällä ja koristele.
  4. Sulata suklaat erikseen ja täytä pienet pursotin pussit, toinen valkosuklaalla ja toinen tummallasuklaalla. Pursota vuorotellen tummaa ja valkoista suklaata jäähtyneiden pikkuleipien päälle. Anna suklaan jähmettyä hyvin, ennen kuin siirrät pikkuleivät tarjoilu- tai säilytysastiaan.

Kommentit

    Näytä lisää