Reseptit

Itse tehty herkkupatonki

Itse tehty patonki on edullista ja herkullista syötävää.
  • 1 h 30 min
  • 2 patonkia
  • 1200 kcal / patonki

Ainekset

2,5 dl
kädenlämpöistä vettä
25 g
hiivaa
ripaus suolaa
3 rkl
öljyä
n. 3 dl
vehnäjauhoja
n. 1 dl
ruisjauhoja
n. 1 dl
auringonkukan siemeniä
Täyte:
1
nippu basilikaa
1
nippu persiljaa
2
valkosipulinkynttä
100 g
huoneenlämpöistä voita

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja ruokaöljy.
    Lisää jauhot ja siemenet ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja.

    Anna taikinan kohota liinan alla noin tunti.
  2. Valmista täyte hienontamalla yrtit ja valkosipuli. Sekoita ne pehmeään voihin.

    Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat levyiksi. Levitä levylle täytettä ja kääri rullalle.
  3. Anna leipien kohota liinan alla ennen paistamista. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää