Reseptit
Lihakeitto

Lihakeitto
Hiljalleen keitetty lihakeitto on perinneruokaa parhaimmillaan.
- 2 h
- 4 hengelle
- 412 kcal / annos
Ainekset
- 2 l
- vettä
- 2 tl
- suolaa
- 5
- valkopippuria
- 2
- maustepippuria
- 1
- laakerinlehti
- 2
- persiljanoksaa
- n.1 kg
- naudan etuselkää luineen tai lapaa
- 2
- porkkanaa
- 1
- pieni palsternakka
- 50 g
- juuriselleriä
- 6
- kiinteää perunaa
- pieni pala lanttua
- 2 rkl
- voita
- 1/2
- purjosipulia
- tuoretta hienonnettua persiljaa
Valmistusohjeet
- Lisää veteen suola ja nosta liha kylmään veteen. Anna kiehua. Kuori vaahto pois, että saat kirkkaan liemen, ennen kuin lisäät muut mausteet ja persiljanoksat. Pane kansi kattilan päälle ja anna kiehua noin reilu tunti.
- Kuori sillä aikaa kaikki juurekset ja kuutioi ne valmiiksi. Nosta liha kattilasta ja anna sen vähän jäähtyä. Pilko liha paloiksi.
- Sulata nokare voita kattilassa ja freesaa juurekset nopeasti kuumassa sulassa voissa. Lisää lihapalat ja liemi. Keitä kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lopuksi vielä purjo ja keitä pari minuuttia. Lisää lopuksi vielä tuoretta persiljaa.
Kommentit
Näytä lisää