Lihakeitto

Hiljalleen keitetty lihakeitto on perinneruokaa parhaimmillaan.
  • 2 h
  • 4 hengelle
  • 412 kcal / annos

Ainekset

2 l
vettä
2 tl
suolaa
5
valkopippuria
2
maustepippuria
1
laakerinlehti
2
persiljanoksaa
n.1 kg
naudan etuselkää luineen tai lapaa
2
porkkanaa
1
pieni palsternakka
50 g
juuriselleriä
6
kiinteää perunaa
pieni pala lanttua
2 rkl
voita
1/2
purjosipulia
tuoretta hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Lisää veteen suola ja nosta liha kylmään veteen. Anna kiehua. Kuori vaahto pois, että saat kirkkaan liemen, ennen kuin lisäät muut mausteet ja persiljanoksat. Pane kansi kattilan päälle ja anna kiehua noin reilu tunti.
  2. Kuori sillä aikaa kaikki juurekset ja kuutioi ne valmiiksi. Nosta liha kattilasta ja anna sen vähän jäähtyä. Pilko liha paloiksi.
  3. Sulata nokare voita kattilassa ja freesaa juurekset nopeasti kuumassa sulassa voissa. Lisää lihapalat ja liemi. Keitä kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lopuksi vielä purjo ja keitä pari minuuttia. Lisää lopuksi vielä tuoretta persiljaa.

Kommentit

    Näytä lisää