Kierrepullat kahdella eri täytteellä

Kaupan pullatiskiltä ei saa näin herkullisia pullia! Yhdestä taikinasta saat kahdenlaisia kierrepullia, kun teet kaksi eri täytettä.

4.1.2010 8:57
Määrän. 16 pullaa
Valmistusaika2 h
Energia490 kcal / pulla

Ainekset

  • 1/2 l

    maitoa

  • 50 g

    hiivaa

  • 1-2 tl

    suolaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 rkl

    kardemummaa

  • n. 14 dl

    (n. 900 g ) puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 100 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • <b>Rahkatäyte:</b>

  • 100 g

    jähmeähköä voita

  • 1

    kananmuna

  • 2 rkl

    tomusokeria

  • 100 g

    maitorahkaa

  • 1

    vaniljatangon sisus

  • 4 rkl

    perunajauhoja

  • <b>Omenatäyte:</b>

  • 2 dl

    omenahilloa

  • 100 g

    mantelimassaa hienonnettuna

  • voiteluun kananmunaa

  • pullien päälle mantelirouhetta tai raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Murusta hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot taikinaan vähitellen sekoitellen. Näin taikinaan sitoutuu ilmaa. Alusta loput jauhoista hyvin vaivaten.

  2. Vaivaa lopuksi pehmeä voi taikinan joukkoon. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta kohoamaan lämpimään paikkaan.

  3. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi nosta se työalustalle ja vaivaa sitä hetki. Tee taikinasta kaksi palloa. Kauli molemmat pallot suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään tahnaksi. Leivitä toiselle taikinalevylle rahkatäyte ja toiselle omenahillo ja raastettu tai pilkottu mantelimassa. Kääri levyt tiukalle rullalle, jättäen saumakohta alaspäin. Leikkaa noin 3-5 cm kokoisia paloja ja nosta palat paperisiin muffinivuokiin.

  4. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi. Kuumenna sillä aikaa uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle mantelirouhetta tai raesokeria. Paista noin 10 min kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit