Kierrepullat kahdella eri täytteellä

Kaupan pullatiskiltä ei saa näin herkullisia pullia! Yhdestä taikinasta saat kahdenlaisia kierrepullia, kun teet kaksi eri täytettä.
  • 2 h
  • n. 16 pullaa
  • 490 kcal / pulla

Ainekset

1/2 l
maitoa
50 g
hiivaa
1-2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
n. 14 dl
(n. 900 g ) puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
Rahkatäyte:
100 g
jähmeähköä voita
1
kananmuna
2 rkl
tomusokeria
100 g
maitorahkaa
1
vaniljatangon sisus
4 rkl
perunajauhoja
Omenatäyte:
2 dl
omenahilloa
100 g
mantelimassaa hienonnettuna
voiteluun kananmunaa
pullien päälle mantelirouhetta tai raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Murusta hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma.
    Lisää vehnäjauhot taikinaan vähitellen sekoitellen. Näin taikinaan sitoutuu ilmaa. Alusta loput jauhoista hyvin vaivaten.
  2. Vaivaa lopuksi pehmeä voi taikinan joukkoon. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta kohoamaan lämpimään paikkaan.
  3. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi nosta se työalustalle ja vaivaa sitä hetki. Tee taikinasta kaksi palloa. Kauli molemmat pallot suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään tahnaksi. Leivitä toiselle taikinalevylle rahkatäyte ja toiselle omenahillo ja raastettu tai pilkottu mantelimassa. Kääri levyt tiukalle rullalle, jättäen saumakohta alaspäin. Leikkaa noin 3-5 cm kokoisia paloja ja nosta palat paperisiin muffinivuokiin.
  4. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi. Kuumenna sillä aikaa uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle mantelirouhetta tai raesokeria. Paista noin 10 min kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Kommentit

    Näytä lisää