Itse tehdyt levitteet aamiaisleivän väliin

Korvaa iänikuiset leikkeleet ja juustosiivut voileivän päällä itse tehdyillä herkkulevitteillä. Nam! Värikästä ja herkullista.
  • 20 min
  • n. 10 leivälle / levite

Ainekset

Hernelevite:
200 g
pakasteherneitä
3 rkl
auringonkukansiemeniä
2 dl
raejuustoa
nippu tuoreita yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa
1
valkosipulinkynsi
Papulevite:
2-3 dl
valkoisia säilykepapuja (tai itse liotettuja ja keitettyjä)
nippu ruohosipulia
nippu basilikaa
ripaus cayennenpippuria
loraus vettä
loraus kylmäpuristettua rypsiöljyä
Porkkanalevite:
2-3
porkkanaa raastettuna hienoksi
50 g
fetajuustoa (myös raejuusto käy)
1
valkosipulinkynsi
2 dl
paksua maustamatonta kreikkalaista jogurttia
lisää tahnoihin suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Valmistusohjeet

  1. Hernelevite: Hienonna herneet, auringonkukansiemenet, raejuusto ja mausteet sauvasekoittimella tahnaksi. Säilytä kylmässä. Maistuu mainiolta paahdetun ruisleivän päällä.

  2. Papulevite: Hienonna kaikki ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää vettä tarvittaessa, että saat tahnasta oikeanlaista koostumukseltaan.

  3. Porkkanalevite: Raasta porkkana raastimen hienoimmalla osalla. Murusta fetajuusto hienoksi ja hienonna valkosipuli. Sekoita joukkoon maustamatonta jogurttia. Jos käytät juoksevaa jogurttia, valuta siitä ylimääräiset nesteet pois ennen käyttöä.

Kommentit

    Näytä lisää