Itse tehdyt levitteet aamiaisleivän väliin

Korvaa iänikuiset leikkeleet ja juustosiivut voileivän päällä itse tehdyillä herkkulevitteillä. Nam! Värikästä ja herkullista.

11.1.2010 9:30
Määrän. 10 leivälle / levite
Valmistusaika20 min

Ainekset

  • <b> Hernelevite:</b>

  • 200 g

    pakasteherneitä

  • 3 rkl

    auringonkukansiemeniä

  • 2 dl

    raejuustoa

  • nippu tuoreita yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • <b> Papulevite:</b>

  • 2-3 dl

    valkoisia säilykepapuja (tai itse liotettuja ja keitettyjä)

  • nippu ruohosipulia

  • nippu basilikaa

  • ripaus cayennenpippuria

  • loraus vettä

  • loraus kylmäpuristettua rypsiöljyä

  • <b> Porkkanalevite:</b>

  • 2-3

    porkkanaa raastettuna hienoksi

  • 50 g

    fetajuustoa (myös raejuusto käy)

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2 dl

    paksua maustamatonta kreikkalaista jogurttia

  • lisää tahnoihin suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Valmistusohjeet

  1. Hernelevite: Hienonna herneet, auringonkukansiemenet, raejuusto ja mausteet sauvasekoittimella tahnaksi. Säilytä kylmässä. Maistuu mainiolta paahdetun ruisleivän päällä.

  2. Papulevite: Hienonna kaikki ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää vettä tarvittaessa, että saat tahnasta oikeanlaista koostumukseltaan.

  3. Porkkanalevite: Raasta porkkana raastimen hienoimmalla osalla. Murusta fetajuusto hienoksi ja hienonna valkosipuli. Sekoita joukkoon maustamatonta jogurttia. Jos käytät juoksevaa jogurttia, valuta siitä ylimääräiset nesteet pois ennen käyttöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit