Juuresvuoka

Juuresvuokaan sopivat kaikenlaiset juurekset. Ota käytöön myös syksyllä kuivaamasi sienet!
  • 2 h
  • 4-6 hengelle
  • 342 kcal / annos (4 hengelle)

Ainekset

1 dl
kuivattua sienirouhetta esim. suppilovahveroa
6-7
pienehköä punajuurta (noin 600 g )
vettä keittämiseen
1 dl
ohrasuurimoita
vettä keittämiseen, suolaa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
palsternakka
2
porkkanaa
2 rkl
ruokaöljyä
1 rkl
hunajaa
1 rkl
punaviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
tuoretta timjamia
2 dl
soijarouhetta
1,5 dl
omenamehua
3 dl
kasvislientä
kuorruta halutessasi juustolla

Valmistusohjeet

  1. Laita sienirouhe likoamaan veteen. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi, noin 30 - 40 minuutissa. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori palsternakka ja porkkanat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori punajuuret ja raasta karkeahkoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna pannulla öljyä. Lisää sipulit ja juureskuutiot ja kuullota hetki. Lisää pannulle sienirouhe, josta on puristettu ylimääräinen vesi pois, hunaja, etikka ja mausteet. Sekoita joukkoon soijarouhe, ohrasuurimot ja kuumenna hetki.
  4. Lisää kaikki ainekset uunivuokaan kerroksittain ja kaada päälle omenamehu ja kasvisliemi. Paista laatikkoa uunissa noin 45 min.

Kommentit

    Näytä lisää