Keltajuuri-omenahillo ja leipäjuustoa

Kotitekoisiin hilloihin voi kokeilla erilaisia juureksia. Keltajuuri-omenahillo maistuu leipäjuuston kanssa.
  • 45 min + hillon jäähtymisaika jääkaapissa
  • 4 hengelle
  • n. 200 kcal /annos (50 g pala juustoa per hlö)

Ainekset

250 g
keltajuurta
1-2 dl
kylmää vettä
250 g
omenaa pilkottuna paloiksi
1 1/2 dl
hillo-marmeladisokeria
n.200 g
leipäjuustoa (50 g pala per henkilö)

Valmistusohjeet

  1. Raasta keltajuuri hienoksi. Laita keltajuuriraaste ja vesi kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes keltajuuret ovat aivan pehmeitä. Hienonna omenat ja lisää omenapalat kattilaan. Keittele kunnes omenat ovat pehmeitä.
  2. Lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä noin 5-10 min, kunnes sokeri on täysin sulanut. Purkita ja nosta kylmään. Hillo on valmista seuraavana päivänä. Tarjoile lämmitetyn leipäjuuston tai paahtoleivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää