Ainekset
600 g
broilerin fileetä
suolaa
mustapippurirouhetta
Marinadi:
2 dl
maustamatonta jogurttia
1
sitruunan mehu
2 tl
sitruunan raastettua kuorta
1
hienonnettu valkosipulinkynsi
1 tl
kurkumaa
1 tl
paprikajauhetta
2 rkl
hunajaa
Salaatti:
200 g
puna- tai valkokaalia (käytä varhaiskaalia jos se on kaudessa)
1
fenkoli
2
porkkanaa
1/2
kesäkurpitsa
1
rasia eli 150 g mungpavun ituja
kourallinen seesaminsiemeniä
suolaa
2 rkl
vadelmaviinietikkaa
Valmistusohjeet
Leikkaa broilerit pitkulaisiksi paloiksi. Ripottele niiden päälle suolaa ja pippuria. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita broileripalat marinadiin. Anna maustua vähintään muutaman tunnin ajan. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois broilerista. Työnnä broilerit varrastikkuihin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min tai kunnes vartaat ovat kypsiä.
Suikaloi kaali, fenkoli, porkkana ja kesäkurpitsa. Porkkana vaatii vähän pidemmän ajan kypsyäkseen höyryssä, joten laita se höyryastiaan ensin. Lisää pian perään punakaali, fenkoli ja kesäkurpitsa. Kun vihannekset ovat pehmenneet, ovat ne valmiita. Lisää lopuksi salaatiin ituja. seesaminsiemeniä ja vähän suolaa sekä loraus vadelmaviinietikkaa. Sekoita hyvin.