Broilerivartaat ja höyrytetty salaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Broilerivartaat ja höyrytetty salaatti

Broilerivartaat ja höyrytetty salaatti on kevyttä arkiruokaa. Höyrytetyt kasvikset säilyttävät vitamiinit ja värinsä paremmin kuin keitetyt.

25.1.2010 9:39
Määrä4 annosta
Valmistusaikamarinointiaika + 15 min
Energia281 kcal / annos

Ainekset

  • 600 g

    broilerin fileetä

  • suolaa

  • mustapippurirouhetta

  • Marinadi:

  • 2 dl

    maustamatonta jogurttia

  • 1

    sitruunan mehu

  • 2 tl

    sitruunan raastettua kuorta

  • 1

    hienonnettu valkosipulinkynsi

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 1 tl

    paprikajauhetta

  • 2 rkl

    hunajaa

  • Salaatti:

  • 200 g

    puna- tai valkokaalia (käytä varhaiskaalia jos se on kaudessa)

  • 1

    fenkoli

  • 2

    porkkanaa

  • 1/2

    kesäkurpitsa

  • 1

    rasia eli 150 g mungpavun ituja

  • kourallinen seesaminsiemeniä

  • suolaa

  • 2 rkl

    vadelmaviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa broilerit pitkulaisiksi paloiksi. Ripottele niiden päälle suolaa ja pippuria. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita broileripalat marinadiin. Anna maustua vähintään muutaman tunnin ajan. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois broilerista. Työnnä broilerit varrastikkuihin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min tai kunnes vartaat ovat kypsiä.

  2. Suikaloi kaali, fenkoli, porkkana ja kesäkurpitsa. Porkkana vaatii vähän pidemmän ajan kypsyäkseen höyryssä, joten laita se höyryastiaan ensin. Lisää pian perään punakaali, fenkoli ja kesäkurpitsa. Kun vihannekset ovat pehmenneet, ovat ne valmiita. Lisää lopuksi salaatiin ituja. seesaminsiemeniä ja vähän suolaa sekä loraus vadelmaviinietikkaa. Sekoita hyvin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit