Linssikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Linssikeitto

Linssit ovat perusraaka-aineita nepalilaisessa keittiössä. Niistä valmistuu mausteinen linssikeitto.

1.2.2010 8:49
Määrä4 hengelle
Valmistusaika30 min
Energia202 kcal / annos

Ainekset

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1 rkl

    kirkastettua voita

  • 2

    punasipulia

  • 1 rkl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2

    vihreää chiliä

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 1 rkl

    five spice -mausteseosta (sis. esim. neilikkaa, inkivääriä, kanelia, muskottipähkinää ja pippuria)

  • 8 dl

    vettä tai kasvislientä

  • 1 1/2 dl

    punaisia linssejä

  • suolaa

  • runsaasti tuoretta korianteria

  • tuoretta juuripuristettua sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljyssä ja voissa hienonnettua sipulia, raastettua inkivääriä ja hienonnettua chiliä, kurkumaa ja viiden mausteen seosta. Kuullota hetken aikaa, jonka jälkeen lisää neste ja linssit.

  2. Anna kiehua kunnes linssit ovat pehmenneet. Soseuta keitto, mausta se suolalla ja lisää joukkoon runsaasti tuoretta korianteria ja juuri puristettua sitruunamehua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit