Linssikeitto

Linssit ovat perusraaka-aineita nepalilaisessa keittiössä. Niistä valmistuu mausteinen linssikeitto.
  • 30 min
  • 4 hengelle
  • 202 kcal / annos

Ainekset

1 rkl
öljyä
1 rkl
kirkastettua voita
2
punasipulia
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
vihreää chiliä
1 tl
kurkumaa
1 rkl
five spice -mausteseosta (sis. esim. neilikkaa, inkivääriä, kanelia, muskottipähkinää ja pippuria)
8 dl
vettä tai kasvislientä
1 1/2 dl
punaisia linssejä
suolaa
runsaasti tuoretta korianteria
tuoretta juuripuristettua sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljyssä ja voissa hienonnettua sipulia, raastettua inkivääriä ja hienonnettua chiliä, kurkumaa ja viiden mausteen seosta. Kuullota hetken aikaa, jonka jälkeen lisää neste ja linssit.
  2. Anna kiehua kunnes linssit ovat pehmenneet. Soseuta keitto, mausta se suolalla ja lisää joukkoon runsaasti tuoretta korianteria ja juuri puristettua sitruunamehua.

Kommentit

    Näytä lisää