Mausteiset karitsavartaat

Pitkä marinointiaika palkitsee! Liha mureutuu vielä lisää ja marinadi tuo upean maun lihalle. Tarjoa mausteiset karitsavartaat riisin kera.
  • marinadissa yön yli + 15 min paistoaika
  • 4 hengelle
  • 290 kcal /annos ilman lisukkeita

Ainekset

4 kpl
(yht. noin 800 g lihaa) karitsan paahtopaistia tai karitsan sisäfileetä
metallisia varrastikkuja
Marinadi:
2
sipulia hienonnettuna
1 rkl
jeeraa eli juustokuminaa (kokonaisena tai jauheena)
2 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
kurkumaa (tuoretta juurta tai jauhetta)
3
punaista tuoretta keskivahvaa chiliä
5
mustapippuria
3
valkosipulinkynttä
n.3 cm
pala inkiviääriä
1 rkl
soijakastiketta
1
sitruunan puristettu mehu
karkeaa merisuolaa
Tarjolle lisäksi:
höyrytettyä riisiä
erilaisia chutneytahnoja
vaaleaa naan-leipää
jogurttia, joka on maustettu hunajalla, korianterilla ja sitruunalla

Valmistusohjeet

  1. Laita liha marinadiin vuorokautta ennen paistoa. Pilko liha paloiksi. Hienonna marinadin ainekset huhmareessa tahnaksi. Lisää marinadi ja lihat muovipussiin ja sulje pussi huolellisesti. Anna marinoitua yön yli.
  2. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Valmista lisukkeet ennen lihan paistoa. Jos teet seesamiperunoita, valmista ne myös valmiiksi. Höyrytä riisi, nosta chutneyt tarjoiluastiaan. Sekoita jogurtin joukkoon korianteri ja sitruuna ja nosta tarjoilukulho esille. Voit maustaa jogurtin myös chutneylla.
  3. Työnnä lihat vartaisiin ja paista vartaita grillivastuksen alla käännellen noin 10-15 min, riippuen minkä kokoisia lihapaloja leikkasit ja kuinka kypsästä lihasta pidät. Karitsan paahtopaisti ei tarvitse kovin pitkää kypsymisaikaa, se on erittäin mureaa. Sisäfilee valmistuu parissa minuutissa. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää