Crème caramel

Pehmeä crème caramel maistuu sellaisenaan tai vaikka marjojen kanssa tarjottuna.
  • 1 h 30 min + jäähtyminen ja jääkaapissa hyytyminen
  • n. 8 annosta
  • 195 kcal /annos

Ainekset

1/2 dl
sokeria karamellia varten
6 dl
maitoa
1
vaniljatanko
1/2 tl
raastettua sitruunankuorta
3
kananmunaa
3
keltuaista
2 dl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata pannulla ½ dl sokeria ja anna sen sulaa kunnes sokeri muuttuu vaalean ruskeaksi, varo polttamasta sitä mustaksi.

  2. Jaa karamelli kuuteen pieneen uuninkestävään vuokaan. Vuoka voi olla esim. silikoninen muffinivuoka. Paperivuoka on liian "lörppö" ja sen reunat eivät pysy muodossa uunissa vesihauteessa.

    Ole nopea sokerin kanssa, sillä sulanut sokeri jäykistyy hetkessä. Se ei haittaa, sillä se sulaa taas uudelleen uunissa.

  3. Vatkaa kokonaiset kananmunat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna maito ja halkaistu vaniljatanko josta siemenet raaputettu maidon joukkoon. Poista vaniljatanko maidosta kuumennuksen jälkeen.

    Lisää maitoseos kananmunaseokseen. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori. Sekoita.

  4. Jaa seos vuokiin sulaneen sokerin päälle. Asettele pikkuvuoat yhteen isoon korkeareunaiseen uunivuokaan. Pidä vuoka uunissa ennen käyttöä, niin se kuumenee valmiiksi. Täytä kuuma uunivuoka kiehuvalla vedellä niin, että pikkuvuoat ovat 2/3 vedenpinnan alla, eli klassinen vesihaude.

    Nosta vuoka uuniin 45-60 minuutiksi. Vuoraa pinta foliolla jos uunisi on kovin tehokas ja jälkiruokien pintaa rupeaa ruskistumaan liikaa.

  5. Nosta vuoat vesihauteesta, anna jäähtyä ja laita pikkuvuoat vielä kahdeksaksi tunniksi jääkaappiin.

    Kun on tarjoilun aika, irrota jälkiruoka vuoan reunoilta pyöräyttämällä pientä veistä vuoassa ja kumoa lautasille.

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit