Kukkaleipä

Itsetehty leipä maistuu vaikka kalakeiton kanssa.
  • n. 3 h
  • n. 10 palaa
  • 308 kcal /annos

Ainekset

2,5 dl
kuivaa siideriä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
hunajaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
spelttijauhoja
1 dl
spelttihiutaleita
1 dl
auringonkukansiemeniä
1 dl
kurpitsansiemeniä
100 g
sulatettua voita

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä siideri kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, suola ja hunaja. Sekoita hyvin. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Vaivaa spelttijauhot ja hiutaleet taikinaan ja lopuksi vaivaa vielä siemenet ja sulatettu voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti.
  2. Vaivaa nousseesta taikinasta kaksi pitkulaista pötköä. Leikkaa pötköstä yksi suurempi pala kukan keskustaksi. Jaa loput taikinasta vähän pienempiin paloihin. Pyöritä taikinapaloista sämpylöitä, ja nostele ne kukan muotoon leivinpaperin päälle vieri viereen.
  3. Anna leivän kohota liinan alla noin 45 min. Voitele sämpylät hunajavedellä ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225 asteessa noin 25 min.

Kommentit

    Näytä lisää