Madekeitto sitruunalla maustettuna

Madekeitto saa makua sitruunasta.
  • 45 min
  • 4 hengelle
  • 250 kcal / annos

Ainekset

1
keskikokoinen nyljetty ja puhdistettu made (osta made kokonaisena, ruodoista ja päästä tulee maukas liemi)
2
punasipulia
1/2
purjo
oliiviöljyä
persiljan varsia
2 dl
valkoviiniä esim. Rieslingiä
1
sitruunan mehu
n. 700 g
perunoita
n. 1 l
kalalientä joka on keitetty mateen ruodoista
merisuolaa
lisäksi vielä sitruunamehua jos haluat
lisää valmiin keiton joukkoon myös mateen keitetty maksa

Valmistusohjeet

  1. Nylje ja puhdista made, tai pyydä kalakauppiasta tekemään se. Nosta puhdistettu made kiehuvaan veteen kypsymään.

    Voit myös fileoida kalan, mutta fileoimatta keitto valmistuu myös kätevästi. Jos käytät valmiita fileitä, niin pyydä kauppiaalta ruotoja ja mateen pää, niin saat tehtyä maukkaan liemen itse.

    Kun liha irtoilee ruodoista ja on kypsää, nosta made työlaudalle ja irrota liha luista ja ruodoista. Jatka ruotojen ja pään keittämistä, kunnes liemi on makoisaa.
  2. Kuori ja lohko sipuli ja leikkaa purjo renkaiksi. Kuullota sipulilohkot ja purjorenkaat öljyssä ja lisää mukaan persiljanoksia. Hauduta 5 minuuttia.

    Lisää valkoviini ja sitruunanmehu ja keittele hiljalleen hetki. Siirrä kattila sivuun odottamaan.
  3. Kuori ja paloittele perunat. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää mukaan perunalohkot. Keitä kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Poista sipulimuhennoksesta persiljanoksat.
  4. Siivilöi kalaliemi ja lisää liemeen perunat, kalapalat ja valkoviinissä muhineet sipulit. Kuumenna nopeasti ja mausta suolalla ja sitruunamehulla. Lisää lopuksi vielä keitetty ja pilkottu maksa keittoon.

Kommentit

    Näytä lisää