Hapanimelä porsaanfilee

Hapanimelän porsaanfileen raikastaa tuore ananas. Tarjoile herkullinen kastike riisin kanssa.
  • n. 30 min
  • 4 hengelle

Ainekset

600 g
porsaan sisäfileetä
1
punasipuli
1
keskivahva punainen chili
1/2
tuore ananas
5
kevätsipulin vartta
1 dl
maissijauhoja
2 rkl
ruokaöljyä paistamiseen
1 tl
maissitärkkelystä liotettuna pieneen määrään kylmää vettä
suolaa
valkoippuria
Hapanimeläkastike:
1
valkosipuli
2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
etikkaa
1/2 rkl
sitruunamehua
4 rkl
sokeria
1 1/2 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin hapanimeläkastike. Hienonna valkosipuli aivan hienoksi tahnaksi. Parhaiten se onnistuu painamalla veitsen lappeella valkosipulia ja muhentamalla sitä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna kastikkeen seistä noin 30 minuuttia ennen käyttöä, niin maut tasaantuvat.

  2. Leikkaa porsaanfilee ohuiksi siivuiksi. Viipaloi punasipuli pitkittäin ohueksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Pilko ananas paloiksi ja hienonna kevätsipuli.

  3. Pyörittele lihapalat jauhossa ja paista ne kuumassa öljyssä. Älä ruskista liikaa, ota niihin vain kevyt väri. Nosta lihat lautaselle odottamaan.
  4. Paista samalla pannulla pienessä tilkassa öljyä punasipuli pehmeäksi. Lisää pannulle hapanimeläkastike ja keitä hetki. Lisää joukkoon chili ja ananaspalat ja ja keitä hetki. Lisää pannulle veteen sekoitettu maissitärkkelys ja anna kuumentua. Lisää paistetut lihat ja kevätsipulisilppu. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile riisin kanssa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää