Kanaa oluessa

Broilerinkoivet ja -siivet kypsyvät herkullisiksi chili-olutliemessä.
  • 1 ht. 15 min.
  • 4 hengelle

Ainekset

4
hengelle broilerin nuijia, koipireisipaloja ja siipiä
esim. yhdet koivet, pari nuijaa ja siipeä per henkilö
4 rkl
ruokaöljyä
50 g
inkivääriä hienonnettuna
muutama kuivattu chili
n. 5-7
kiinanpippuria (szechuanpippuri)
2
tähtianista
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
3 rkl
kiinalaista chilitofua (löytyy pienestä purkista kiinalaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä.Purkissa on tofupaloja tulisessa chilikastikkeessa.
Korvaavaksi tuotteeksi voit käyttää sambal oelek-tahnaa ja kuutioitua maustamatonta tofua.
1 dl
Goij-marjoja (löytyy kiinalaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä sekä luontaistuotekaupoista)
2 x 330 ml
pulloa kiinalaista olutta esim. Tsingtao, jota saa hyvin varustetuista ruokakaupoista
Tarjolle lisäksi: riisiä, höyrytettyä paksoita ja sieniä

Valmistusohjeet

  1. Keitä broilerit nopeasti kiehuvassa runsaassa vedessä, noin 2-3 min ajan. Kaada vesi pois.

    Kuumenna padassa öljyä ja lisää kuumaan öljyyn kaikki mausteet, chilitofu ja goij-marjat. Anna kuumentua hetken aikaa ja lisää broilerinlihat.
  2. Paistele noin 5-10 min, kunnes lihat ovat saaneet väriä pintaan. Lisää joukkoon olut ja anna muhia kannen alla noin tunti.

Kommentit

    Näytä lisää