Kanaa oluessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kanaa oluessa

Broilerinkoivet ja -siivet kypsyvät herkullisiksi chili-olutliemessä.

11.2.2010 11:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika1 ht. 15 min.

Ainekset

  • 4

    hengelle broilerin nuijia, koipireisipaloja ja siipiä

  • esim. yhdet koivet, pari nuijaa ja siipeä per henkilö

  • 4 rkl

    ruokaöljyä

  • 50 g

    inkivääriä hienonnettuna

  • muutama kuivattu chili

  • n. 5-7

    kiinanpippuria (szechuanpippuri)

  • 2

    tähtianista

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 3 rkl

    kiinalaista chilitofua (löytyy pienestä purkista kiinalaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä.Purkissa on tofupaloja tulisessa chilikastikkeessa.

  • Korvaavaksi tuotteeksi voit käyttää sambal oelek-tahnaa ja kuutioitua maustamatonta tofua.

  • 1 dl

    Goij-marjoja (löytyy kiinalaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä sekä luontaistuotekaupoista)

  • 2 x 330 ml

    pulloa kiinalaista olutta esim. Tsingtao, jota saa hyvin varustetuista ruokakaupoista

  • Tarjolle lisäksi: riisiä, höyrytettyä paksoita ja sieniä

Valmistusohjeet

  1. Keitä broilerit nopeasti kiehuvassa runsaassa vedessä, noin 2-3 min ajan. Kaada vesi pois. Kuumenna padassa öljyä ja lisää kuumaan öljyyn kaikki mausteet, chilitofu ja goij-marjat. Anna kuumentua hetken aikaa ja lisää broilerinlihat.

  2. Paistele noin 5-10 min, kunnes lihat ovat saaneet väriä pintaan. Lisää joukkoon olut ja anna muhia kannen alla noin tunti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit