Friteeratut banaanit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Friteeratut banaanit

Tarjoile friteeratut banaanit vaniljajäätelön kanssa.

11.2.2010 11:09
Määrä4 hengelle
Valmistusaika25 min

Ainekset

  • 1/2

    banaania ruokailijaa kohden

  • vaniljajäätelöä tarjolle

  • Friteeraustaikina:

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    perunajauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • n. 2-3 dl

    vettä

  • 2 rkl

    öljyä

  • lisäksi rypsiöljyä friteeramiseen

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vettä vähitellen ja sekoita. Lisää lopuksi öljy ja sekoita. Lisää vettä tarpeen mukaan, että saat löysähkön takinan.

  2. Kuumenna runsaasti öljyä kattilassa. Öljyä pitään olla niin paljon, että banaanit uppoavat öljyyn. Öljyn pitää olla noin 180-200 asteista ennen friteerausta.

  3. Kuori banaanit ja halkaise ne. Halkaise vielä puolikkaatkin pituussuunnassa. Pyörittele ne frittitaikinassa ja nosta varovasti friteerausöljyyn. Nosta banaanit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit