Ainekset
1/2
banaania ruokailijaa kohden
vaniljajäätelöä tarjolle
Friteeraustaikina:
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
n. 2-3 dl
vettä
2 rkl
öljyä
lisäksi rypsiöljyä friteeramiseen
Valmistusohjeet
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vettä vähitellen ja sekoita. Lisää lopuksi öljy ja sekoita. Lisää vettä tarpeen mukaan, että saat löysähkön takinan.
Kuumenna runsaasti öljyä kattilassa. Öljyä pitään olla niin paljon, että banaanit uppoavat öljyyn. Öljyn pitää olla noin 180-200 asteista ennen friteerausta.
Kuori banaanit ja halkaise ne. Halkaise vielä puolikkaatkin pituussuunnassa. Pyörittele ne frittitaikinassa ja nosta varovasti friteerausöljyyn. Nosta banaanit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.