Wontonkeitto

Wontonkeittoon voi lisäillä kasviksia oman maun mukaan.
  • 1 h
  • n. 45 nyyttiä

Ainekset

1 pkt
wontonkuoria (löytyy pakasteena itämaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
n.1 l
kanalientä
muutamia paloja inkivääriä
soijakastiketta
paksoin lehtiä suikaloituna
pari kevätsipulinvartta hienonnettuna
Täyte:
200 g
katkarapuja
n. 75 g
bambunversoja (1 pieni säilykepurkki)
2
kevätsipulinvartta
200 g
broilerin- tai possunjauhelihaa
1
munanvalkuainen kevyesti vatkattuna
1 rkl
soijakastiketta
rouhaisu mustapippuria myllystä
1 tl
kuivaa sherryä tai kiinalaista riisiviiniä
1 tl
seesamiöljyä
1 tl
maissijauhoja
1 tl
ruskeaa sokeria tai siirappia

Valmistusohjeet

  1. Keitä kanaliemi kuumaksi. Mausta se inkiväärillä ja soijalla. Valmista täyte. Hienonna katkaravut sauvasekoittimella. Hienonna bambunversot ja kevätsipulinvarret. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään tahnaksi.

  2. Ota wontonkuoret ajoissa sulamaan, jos käytät pakastetuotteita. Nosta 1 rkl täytettä kuoren keskelle. Sivele kylmällä vedellä wontonkuoren reunat. Rypistä sivut kiinni toisiinsa tiukasti, ja tee nyytistä pussi. Voit myös sitoa nyytit ruohosipulin varrella.

  3. Keitä täytettyjä nyyttejä kanaliemessä noin 3-5 minuuttia. Lisää liemeen suikaloidut paksoin lehdet ja kevätsipuli ja anna kiehahtaa nopeasti. Tarjoile heti.
  4. Pakastettuja wontonkuoria myydään itämaisia elintarvikkeita myyvissä kaupoissa, mutta ne voi myös leipoa itse.

    Taikinan ainekset ovat 2 1/2 dl vettä, 1/2 tl suolaa, 5 1/2 dl vehnäjauhoja ja vatkattu muna. Vaivaa napakaksi. Ota taikinasta pieniä paloja ja kauli ne ohuen ohuiksi. Kuoren koko tulee olla noin 10 x 10 cm neliö. Jos sinulla on pastakone, ota se käyttöön. Sillä voi tehdä ohutta taikinaa.

Kommentit

    Näytä lisää