Wontonkeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Wontonkeitto

Wontonkeittoon voi lisäillä kasviksia oman maun mukaan.

11.2.2010 11:24
Määrän. 45 nyyttiä
Valmistusaika1 h

Ainekset

  • 1 pkt

    wontonkuoria (löytyy pakasteena itämaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)

  • n.1 l

    kanalientä

  • muutamia paloja inkivääriä

  • soijakastiketta

  • paksoin lehtiä suikaloituna

  • pari kevätsipulinvartta hienonnettuna

  • <b>Täyte:</b>

  • 200 g

    katkarapuja

  • n. 75 g

    bambunversoja (1 pieni säilykepurkki)

  • 2

    kevätsipulinvartta

  • 200 g

    broilerin- tai possunjauhelihaa

  • 1

    munanvalkuainen kevyesti vatkattuna

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • rouhaisu mustapippuria myllystä

  • 1 tl

    kuivaa sherryä tai kiinalaista riisiviiniä

  • 1 tl

    seesamiöljyä

  • 1 tl

    maissijauhoja

  • 1 tl

    ruskeaa sokeria tai siirappia

Valmistusohjeet

  1. Keitä kanaliemi kuumaksi. Mausta se inkiväärillä ja soijalla. Valmista täyte. Hienonna katkaravut sauvasekoittimella. Hienonna bambunversot ja kevätsipulinvarret. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään tahnaksi.

  2. Ota wontonkuoret ajoissa sulamaan, jos käytät pakastetuotteita. Nosta 1 rkl täytettä kuoren keskelle. Sivele kylmällä vedellä wontonkuoren reunat. Rypistä sivut kiinni toisiinsa tiukasti, ja tee nyytistä pussi. Voit myös sitoa nyytit ruohosipulin varrella.

  3. Keitä täytettyjä nyyttejä kanaliemessä noin 3-5 minuuttia. Lisää liemeen suikaloidut paksoin lehdet ja kevätsipuli ja anna kiehahtaa nopeasti. Tarjoile heti.

  4. Pakastettuja wontonkuoria myydään itämaisia elintarvikkeita myyvissä kaupoissa, mutta ne voi myös leipoa itse. Taikinan ainekset ovat 2 1/2 dl vettä, 1/2 tl suolaa, 5 1/2 dl vehnäjauhoja ja vatkattu muna. Vaivaa napakaksi. Ota taikinasta pieniä paloja ja kauli ne ohuen ohuiksi. Kuoren koko tulee olla noin 10 x 10 cm neliö. Jos sinulla on pastakone, ota se käyttöön. Sillä voi tehdä ohutta taikinaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit