Peruna-makkaravuoka

Tutusta perunasta ja makkarasta syntyy uunin uumenissa maistuva paistos.
  • 2 h
  • noin 4 hengelle
  • 421 kcal / annos

Ainekset

400 g
makkaraa pieninä kuutioina (kokeile esim. chorizomakkaraa tai vaikka bratwurstia)
lusikallinen voita
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
purjo
lusikallinen voita
1 kg
kiinteitä perunoita
1 tl
kuivattua rosmariinia
1 tl
kuivattua timjamia
merisuolaa
n. 4 dl
nestettä esim. lihalientä ja tomaattimehua

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuutioi makkarat. Paista palat ruskeiksi pienessä nokareessa voita. Siirrä sivuun.

    Siivuta sipuli, valkosipuli ja purjo. Paista ne samalla pannulla voissa, kunnes ovat vähän ruskistuneet. Kuori perunat ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi.
  2. Nosta paistetut makkarat ja sipulit perunoiden kanssa isoon astiaan, missä on helppo sekoittaa. Ripottele joukkoon kuivatut yrtit ja suola. Sekoita hyvin. Kaada ainekset vuokaan ja kaada päälle nestettä. Tomaattimehu sopii nesteeksi hyvin, mutta voit käyttää osan esim. liha- tai kasvislientä tai yhdistää molempia.
  3. Kypsennä uunin alaosassa reilu tunti, kunnes peruna on kypsää. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperipalalla tai alumiinifoliolla, ettei pinta tummu liikaa. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää