Lammaspata

Käytä lammaspataan ruhon edullisia osia, joissa on luut mukana. Anna padan muhia uunin lämmössä useita tunteja.
  • 2 h 30 min
  • 4 hengelle
  • 550 kcal / annos

Ainekset

1
kokonainen valkosipuli (yht. noin 10 kynttä)
1 rkl
oliiviöljyä
2 tl
savupaprikajauhetta
800 g
lampaan lapaa
20 g
voita
2
säilykepurkkia kokonaisia tomaatteja
2 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
kuivattua oreganoa
2 tl
kuivattua minttua
merisuolaa
2
sitruunan mehu ja raastettu kuori
vettä tai lihalientä tarvittaessa
lisäksi kuorittuja perunoita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa valkosipulista hattu pois. Pirskottele sen pinta oliiviöljyllä ja ripottele päälle savupaprikajauhetta. Kääri valkosipuli folioon ja paahda sitä uunissa 225 asteessa noin 30-45 min.

    Ruskista lihapalat. Pyydä lihakauppiasta leikkaamaan lihapalat jo kaupassa pienemmiksi.

  2. Kun valkosipulit ovat pehmenneet aivan pehmeiksi ja saaneet väriä, pullauta jokainen kynsi ulos kuorestaan pieneen astiaan. Tiputa uunin lämpö 180 asteeseen.

    Tee tomaattipyreestä, valkosipulinkynsistä, oreganosta, mintusta, suolasta ja raastetusta sitruunankuoresta tahna haarukalla tai huhmareessa. Lisää pataan ruskistetut lampaat, maustetahna ja tomaattisäilykkeet. Lisää vähän nestettä, että lihat peittyvät. Nosta kansi päälle.
  3. Anna muhia uunin lämmössä pari tuntia. Lisää reilu puolituntia ennen valmistumista kuoritut ja pilkotut perunat pataan. Ne kypsyvät siellä samalla. Voit esikypsentää perunoita keittämällä halutessasi. Lisää pataan lopuksi runsaasti puristettua sitruunamehua.

Kommentit

    Näytä lisää