Kokonainen broileri

Yrttinen maustetahna tuo broileriin upeat aromit.
  • 2 h
  • 4 hengelle
  • 645 kcal / annos

Ainekset

Maustetahna:
tuoretta timjamia nippu
tuoretta rosmariinia nippu
tuoretta salviaa nippu
3
valkosipulinkynttä
1
appelsiinin hienoksi raastettu kuori
2 rkl
hunajaa
merisuolaa
öljyä tai pehmeää voita
1
kokonainen jyväbroileri
Vuokaan:
2-3 dl
riisiä
nesteeksi valkoviiniä ja kasvislientä
ripaus suolaa
lisäksi erilaisia vihanneksia kuten porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, papuja ja sipulia

Valmistusohjeet

  1. Sekoita broileria varten maustetahna hienontamalla kaikki ainekset tahnaksi. Irrota rosmariinista lehdet, muista yrteistä voit käyttää myös pehmeät varret.

  2. Työnnä sormet varovasti broilerin nahan alle ja venytä nahkaa niin, että saat sen hieman irtoilemaan lihasta. Älä riko nahkaa, käsittele sitä varovasti. Hiero maustetahnaa nahan sisä- ja ulkopuolelle runsaasti. Kääri broileri kelmuun ja anna marinoitua yön yli tai vähintään muutama tunti.
  3. Ota broileri huoneenlämpöön lämpenemään ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada uunivuoan pohjalle valkoviini ja kasvisliemi. Lisää riisit nesteeseen vasta myöhemmin, ettei niistä tule ylikypsää. Nosta uunivuoka uunin alatasolle, ja anna liemen kuumentua uunissa. Nosta ritilä vuoan päälle. Nosta broileri ritilälle. Kun broileri on saanut vähän väriä, laske lämpötila 175 asteeseen. Paista noin 1 - 1 ½ tuntia.
  4. Lisää kuumentuneeseen nesteeseen joka on vuoassa, riisit ja ripaus suolaa noin puolessa välissä paistoa. Sekoittele. Lisää kuumaa nestettä tarvittaessa. Broilerin paistuessa ritilällä, sen nesteet valuvat riisin joukkoon maustaen sitä ja riisi kypsyy kuumassa valkoviiniliemessä kätevästi samalla.

Kommentit

    Näytä lisää