Hernekeitto isolle jengille

Hernekeitto maistuu hiihtolenkin jälkeen.
  • liotus yön yli ja keittäminen 2 t
  • n. 8 annosta
  • n. 200 kcal / annos

Ainekset

500 g
kuivattuja herneitä
2 l
vettä liotukseen
1
savupotka paloiksi pilkottuna tai savukylkeä pala
1
purjo
2
porkkanaa (lisää halutessasi muitakin juureksia)
sinappia
pippuria
tuoretta meiramia

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele herneet hyvin. Liota niitä kylmässä vedessä yön yli.

    Laita suureen kattilaan liotetut herneet, liotusvesi ja savupotka.

  2. Pilko purjo ja porkkanat ja lisää ne pataan noin puoli tuntia ennen kuin keitto on valmista.

    Anna kiehua hiljalleen muutaman tunnin kunnes herneet ovat pehmeitä. Sekoittele välillä ja lisää nestettä tarvittaessa ettei keitto pala pohjaan.

  3. Nosta potkapalat keitosta, poista nahka ja luut. Paloittele lihat ja lisää keiton joukkoon.

    Mausta keitto sinapilla, meiramilla ja pippurilla. Tarjoa juustonäkkileipien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää