Ainekset
4
verigreippiä
4
appelsiinia (veriappelsiineja, jos on niiden kausi)
1,5 l
appelsiini-greippimehua (n. 8 appelsiinin ja 8 greipin puristetut mehut tai valmista mehua purkista)
2 dl
raakaruokosokeria
3 rkl
maissitärkkelystä
3/4 dl
kylmää vettä
lisäksi kermavaahtoa joka on maustettu hillotulla inkiväärillä ja sen liemellä
Valmistusohjeet
Kuori ja leikkaa appelsiinit ja greippi nahattomiksi viipaleiksi kalvojen välistä. Purista mehut appelsiineista ja greipeistä.
Lämmitä mehu kattilassa ja sulata siihen sokeri. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä ja suurusta kattilassa oleva kuuma mehu sillä kiisseliksi. Ota kattila liedeltä ja kääntele sitruslohkot joukkoon.
Hienonna hillottu inkivääri haarukalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kerma inkiväärillä ja sen liemellä.