Sitruskiisseli ja inkiväärikermaa

Sitruskiisseli on upean väristä!

22.2.2010 8:20
Määrä8 annosta
Valmistusaika30 min
Energia291 kcal / annos

Ainekset

  • 4

    verigreippiä

  • 4

    appelsiinia (veriappelsiineja, jos on niiden kausi)

  • 1,5 l

    appelsiini-greippimehua (n. 8 appelsiinin ja 8 greipin puristetut mehut tai valmista mehua purkista)

  • 2 dl

    raakaruokosokeria

  • 3 rkl

    maissitärkkelystä

  • 3/4 dl

    kylmää vettä

  • lisäksi kermavaahtoa joka on maustettu hillotulla inkiväärillä ja sen liemellä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja leikkaa appelsiinit ja greippi nahattomiksi viipaleiksi kalvojen välistä. Purista mehut appelsiineista ja greipeistä.

  2. Lämmitä mehu kattilassa ja sulata siihen sokeri. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä ja suurusta kattilassa oleva kuuma mehu sillä kiisseliksi. Ota kattila liedeltä ja kääntele sitruslohkot joukkoon.

  3. Hienonna hillottu inkivääri haarukalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kerma inkiväärillä ja sen liemellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit