Sipulikeitto ja juustoinen patonki

Maukkaat juustoleivät kruunaavat tämän herkullisen sipulikeiton.
  • 55 min
  • 4 hengelle
  • 510 kcal / annos

Ainekset

2
keltasipulia
2
punasipulia
4
valkosipulinkynttä
20 g
voita
loraus oliiviöljyä
2 dl
kuivaa omenasiideriä
8 dl
laadukasta lihalientä
1
laakerinlehti
nippu tuoretta timjamia
merisuolaa maun mukaan
Lisäksi:
patonkia
100 g
Gruyrère-juustoa raastettuna
1
kananmuna
2 tl
sinappia, jossa mukana sinapinsiemeniä
mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Siivuta sipulit. Kummenna padassa voita ja oliiviöljyä ja kuullota sipuleita noin 15-20 min. Älä käristä sipuleita liikaa, mutta anna niiden saada kuitenkin vähän väriä. Kaada joukkoon siideri ja anna kiehahtaa nopeasti.

    Lisää laadukas lihaliemi, laakerinlehti ja hienonnetut timjamit. Anna kiehua noin 20 min ja mausta suolalla maun mukaan.
  2. Leikkaa patongista siivuja. Raasta juusto ja sekoita juuston joukkoon kananmuna, sinappi ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja levitä juustotahna patongin palojen päälle.
  3. Nosta leivät keiton päälle ja keittopata kuuman grillivastuksen alle uuniin. Kun leipän pinta on kauniisti ruskettunut, nosta pata pöytään ja tarjoile heti. Voit grillata leivät myös erikseen.

Kommentit

    Näytä lisää