Sipulikeitto ja juustoinen patonki - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sipulikeitto ja juustoinen patonki

Maukkaat juustoleivät kruunaavat tämän herkullisen sipulikeiton.

1.3.2010 9:27
Määrä4 hengelle
Valmistusaika55 min
Energia510 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    keltasipulia

  • 2

    punasipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 20 g

    voita

  • loraus oliiviöljyä

  • 2 dl

    kuivaa omenasiideriä

  • 8 dl

    laadukasta lihalientä

  • 1

    laakerinlehti

  • nippu tuoretta timjamia

  • merisuolaa maun mukaan

  • <b>Lisäksi:</b>

  • patonkia

  • 100 g

    Gruyrère-juustoa raastettuna

  • 1

    kananmuna

  • 2 tl

    sinappia, jossa mukana sinapinsiemeniä

  • mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Siivuta sipulit. Kummenna padassa voita ja oliiviöljyä ja kuullota sipuleita noin 15-20 min. Älä käristä sipuleita liikaa, mutta anna niiden saada kuitenkin vähän väriä. Kaada joukkoon siideri ja anna kiehahtaa nopeasti. Lisää laadukas lihaliemi, laakerinlehti ja hienonnetut timjamit. Anna kiehua noin 20 min ja mausta suolalla maun mukaan.

  2. Leikkaa patongista siivuja. Raasta juusto ja sekoita juuston joukkoon kananmuna, sinappi ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja levitä juustotahna patongin palojen päälle.

  3. Nosta leivät keiton päälle ja keittopata kuuman grillivastuksen alle uuniin. Kun leipän pinta on kauniisti ruskettunut, nosta pata pöytään ja tarjoile heti. Voit grillata leivät myös erikseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit