Appelsiini-suklaakakku

Appelsiini ja suklaa ovat lyömätön yhdistelmä.
  • 1 h 30 min
  • 15 palaa
  • 320 kcal / pala

Ainekset

150 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
3 dl
tummaa sokeria
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1
appelsiinin mehu ja kuori
(noin 1 dl mehua ja 1 rkl raastettua kuorta)
2 rkl
appelsiinilikööriä
100 g
tummaa suklaata sulatettuna tai rouheena
Kuorrutus:
1 dl
kermaa
200 g
tummaa suklaata
lisäksi strösseleitä tai kookoshiutaleita
1 1/2 l kakkuvuoka

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita.
  2. Raasta appelsiini ja purista mehu. Lisää appelsiinin mehu, kuori ja likööri. Lisää taikinaan lopuksi rouhittu tai sulatettu suklaa. Tasaisen suklainen kakusta tulee sulatetusta suklaasta, rouhittu suklaa jättää kakkuun suklaahippusia.
  3. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 40-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa ja kuorruta haaleana.

    Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi. Valuta kastike kakun päälle. Koristele halutessasi esim. strösseleillä.

Kommentit

    Näytä lisää