Reseptit

Chili con carne

Chili con carnen tulisuutta on helppo säädellä oman maun mukaan lisäämällä tai vähentämällä chilin määrää.
  • 2 1/2 h
  • 4 annosta
  • 533 kcal / annos

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
tuoretta korianteria, lehdet ja varret
3
vihreää chiliä
ruokaöljyä
3 tl
kuivattuja chilihiutaleita
2 tl
jeeraa eli juustokuminaa
2 tl
kanelia
2 tl
oreganoa
700 g
naudan jauhelihaa
2 rkl
tomaattipyreetä
2 dl
punaviiniä
8 dl
tomaattimurskaa
2 rkl
tummaa melassisokeria
2 tl
suolaa
7 dl
lihalientä
2
punaista paprikaa
400 g
punaisia kypsiä säilykepapuja
tuoretta korianteria
puristettua limetinmehua

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit, korianterinvarret ja vihreä chili. Kuullota niitä hetki padassa. Lisää chilihiutaleet, jeera, kaneli ja oregano. Kuullota vielä hetki. Lisää jauheliha ja ruskista se koko ajan sekoitellen. Lisää tomaattipyree ja punaviini.
  2. Anna kastikkeen kiehua hetki. Lisää tomaattimurska, sokeri ja osa lihaliemestä. Anna kiehua kannen alla noin 1-2 h, lihalientä pikkuhiljaa lisäillen. Kuutioi paprika ja lisää se melkein lopuksi pataan papujen kanssa.
  3. Kun paprika on pehmennyt, lisää tuoretta korianteria runsaasti pataan ja purista päälle limetin mehua. Tarjoile riisin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää